Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

27 Iulie 2012
Vizualizari: 3507
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 27 iulie

mirela-ursachi

Sub titlul "Referendumul cel mai lung", România Liberă dă detalii despre scrutinul de duminică şi punctează în special diferenţele faţă de referendumul din 2007, prima fiind cea legată de valabilitatea rezultatelor, care vor fi validate doar dacă la urne se vor prezenta 50 la sută plus unu dintre alegătorii înscrişi pe liste.

Alte noutăţi subliniate de autorul articolului se referă la prelungirea programului de vot, secţiile fiind deschise de la ora 07.00 până la ora 23.00, precum şi la modul în care vor vota cei care nu se află în localitatea de domiciliu.

Şi Adevărul scrie despre regulile după care se desfăşoară scrutinul pentru demiterea preşedintelui.

Cotidianul notează ce acte sunt necesare alegătorilor, în ce situaţii cetăţenii pot avea însoţitor în momentul votării, cum va arăta buletinul de vot dar şi detalii despre cuprinsul acestuia.

Evenimentul Zilei prezintă în exclusivitate ultima parte a unui interviu cu preşedintele supendat Traian Băsescu, în care acesta explică de ce nu a îndemnat de la bun început la boicotarea refendumului şi vorbeşte despre cum va coabita cu USL, precum şi despre ce se va întâmpla cu Justiţia.

Tot o exclusivitate şi în Jurnalul Naţional, care l-a intervievat pe secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

Acesta îşi exprimă opinia despre boicotarea referendumului de către democrat-liberali şi consideră că şi simpatizanţii PDL vor vota la referendum şi nu vor ţine cont de apelurile liderilor partidului.

Revenim la Adevărul care titrează:"Demolarea Justiţiei cu aprobare de la USL" şi adaugă în subtitlu că, cităm: "pe 13 iulie, Victor Ponta -PSD, Daniel Chiţoiu -PNL şi Daniel Constantin - PC, şi-au pus semnătura pe un acord cu mai multe ONG-uri, care cer desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS.

Publicaţia dezvăluie şi reacţia premierului Victor Ponta pe marginea subiectului, iar acesta a menţionat că "acordul conţine o pagină în care se spune foarte clar că, începând de pe 18 iulie, şi până la finalizarea campaniei electorale parlamentare, respectiv în noiembrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord în baza discuţiilor cu reprezentanţii fiecărei structuri".

În schimb, mai spune Adevărul, colonelul Mircea Dogaru, preşedintele Cadrelor Militare Disponibilizate, a afirmat că le-a prezentat liderilor USL toate punctele acordului şi că aceştia ar fi ştiut ce semnează şi, în plus, argumentează solicitările despre care a spus că există în acord.

Totodată, mai este expusă şi reacţia liberalului Andrei Chiliman care i-a solicitat preşedintelui interimar al PNL, Daniel Chiţoiu, să răspundă în legătură cu acuzaţiile apărute în mass-media.


Etichete România LiberăAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live