Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alexandra Stoica

26 Iulie 2012
Vizualizari: 4461
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Ziarul Financiar, Evenimentul Zilei, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 26 iulie

alexandra-stoica
"Seceta calamitează recolta", citim în Jurnalul Naţional. Sălaj: peste 30 la sută din suprafaţa cultivată cu porumb, floarea-soarelui, cartofi. Hunedoara - între 50 şi 60 la sută din suprafeţe, Covasna şi Braşov - 30 la sută,  Dolj - 80 la sută din cultura de porumb. Dacă nu va ploua în următoarele zile toate recoltele ar putea fi complet compromise anul acesta.
 
"TVA de 9 la sută la alimente va fi utilă doar dacă scad şi preţurile" apreciază specialiştii consultaţi de Ziarul Financiar. Măsura avută în vedere de Guvern pentru 2013 ar putea avea multe efecte bune, dar consumul poate fi stimulat doar dacă magazinele vor păstra la raft acelaşi preţ fără TVA, astfel încât câştigul să nu se vadă doar în profiturile comercianţilor.
 
Evenimentul Zilei ne spune care ar fi "Capcanele unui TVA diferenţiat la alimente". Nu garantează preţuri mai mici, iar producătorii susţin că o variantă mai bună ar fi micşorarea directă a TVA la 9 la sută.
 
Revenim la  Ziarul Financiar, unde citim: "Guvernul cedează şi anunţă un nou acord cu FMI". Este o încercare de a calma suspiciunile pieţelor externe. Actuala putere acceptă o nouă "încorsetare" în schimbul stabilizării pieţelor şi, implicit, este de acord cu o continuare a politicilor de austeritate, criticate până acum - consideră Ziarul Financiar. 
 
România Liberă scrie despre "Efectul devastator al prăbuşirii leului". Facturile la telefonie şi ratele la credite mai mari reprezintă doar vârful icebergului. Amploarea este mult mai mare. Statul, şi el ca românul, are contracte în euro. 
 
Şi totuşi găsim şi veşti bune în Adevărul: "Chinezii investesc un miliard de dolari la Rovinari-Gorj". Una din cele mai mari companii de stat din China a câştigat licitaţia pentru a construi noul grup energetic de 500 de megawaţi din judeţul Gorj. Vor fi create 500 de locuri de muncă plus altele din activităţi conexe într-una dintre cele mai defavorizate zone din ţară. 
 
Pe prima pagină în  Jurnalul Naţional - "Băsescu şi-a pregătit vila de lux în care nu va sta. A luat milioane de euro din buget pentru amenajarea vilei Dante ca reşedinţă personală. Un lux ostentativ..." susţine Jurnalul. 
 
Despre acelaşi subiect, Adevărul scrie că avem de-a face cu "Diversiuni USL - Antena 3. Postul TV a făcut o transmisiune maraton din aşa-zisa vilă a lui Băsescu". RA-APPS spune că nu există o solicitare a lui Traian Băsescu de a se muta în acea vilă la sfârşitul mandatului prezidenţial. 
 
România Liberă îl acuză pe premierul Ponta de duplicitate. În timp ce îi critica pe oamenii de afaceri din jurul lui Traian Băsescu, rudele sale încheiau contracte cu ei. Despre ce firmă din celebrul grup Golden Blitz ar fi vorba, citiţi în ziar. 
 
În Evenimentul Zilei putem citi un interviu cu preşedintele suspendat Traian Băsescu. El spune că USL ar avea capacitatea de a fura 2 milioane de voturi la referendum şi susţine în continuare boicotul ca metodă de a combate frauda.

Etichete revista presei centraleziarearticole

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live