Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 26 iulie

Articole din România liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 26 iulie

Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 26 Iulie 2011, 07:53

"Fiii primarului din Deta, interlopi de carieră", titrează România liberă, "Cazul Deta: şi agresorii şi victimele erau traficanţi" - constată Evenimentul Zilei, "Prindeţi beizadeua!" - scrie Adevărul, cu litere groase, deasupra fotografiei urmăritului general Bogdan Roman, fiul primarului, care a tăiat cu sabia trei tineri, după care a fugit.

Cei care îl văd, trebuie să anunţe la 112. Acolo unde a sunat, de altfel, şi şeful poliţiei din Deta, în disperare de cauză, în loc să-şi mobilizeze forţele pentru a face ordine în oraş.

Cât despre fiii primarilor, aceştia sunt cunoştinţe vechi ale poliţiei: atât ei, cât şi victimele lor, au cu toţii dosare penale pentru trafic de ţigări şi violenţă.

Teroarea instituită în oraşul cu 6.500 de locuitori de beizadelele edilului este pusă de localnici exact pe seama diminuării traficului de ţigări în zona de vest, după descinderile din februarie, la vămi.

"Traficanţilor li s-au redus veniturile şi acum încearcă să îşi susţină traiul de huzur, cu care au fost învăţaţi, cerând taxe de protecţie", au declarat oamenii intervievaţi de Evenimentul Zilei.

Jurnalul Naţional face legătură directă între politică şi lumea interlopă când anunţă, citez: un "Cutremur la Poliţia Timiş, cu replică la PDL Timiş". Ziarul pune multe semne de întrebare în legătură cu felul în care NU a intervenit, de fapt, poliţia din localitate în scandalul provocat de fiii primarului PDL-ist. Mai mult, poliţiştii ar fi alterat mai multe probe culese de la locul unde a avut loc tentativa de omor.

Dincolo de problemele din poliţie, scandalul readuce în atenţie traficul ilegal de ţigări. Teoretic stopat după descinderile din Vama Moraviţa, fenomenul nu s-a oprit. Astfel au apărut acuzaţii publice conform cărora fiii primarului Petru Roman şi grupul lor de prieteni, prezenţi la scandalul din discotecă, le cer taxă de protecţie celor care se ocupă cu traficul ilegal de ţigări dinspre Serbia.

Urmările carnagiului din Norvegia este un alt subiect despre care apar tot mai multe informaţii. Fanaticul de 32 de ani, cel care a luat viaţa a 68 de oameni, a declarat ieri în faţa judecătorilor că îşi recunoaşte faptele, dar că nu le regretă. El a afirmat că nu a urmărit să ucidă tineri nevinovaţi, ci că acţiunile sale criminale erau "absolut necesare", ca singură soluţie pentru "dezislamizarea" ţării.

Declaraţii cel puţin halucinante! Adevărul reface filmul masacrului care a şocat planeta, iar Evenimentul Zilei dezvăluie cum s-a pregătit teroristul să ucidă zeci de oameni.

România liberă publică "manifestul unui ucigaş", respectiv documentul de 1.516 pagini pe care acesta l-a postat pe internet şi în care cheamă la o revoluţie care să salveze Europa de islamizare şi de imigranţi. Toate ziarele reflectă, desigur, tristeţea şi emoţia din Norvegia, care îşi plânge victimele.

Şi acum, câteva subiecte din viaţa normală. România liberă le aduce în atenţie cititorilor săi o nouă poveste de succes din agricultură: "Afinele - cele mai profitabile fructe din România: un hectar de afini aduce un profit anual de 50 de mii de euro, mărturiseşte un braşovean care a avut ideea de a-şi face o astfel de fermă. Tot în România liberă citim despre citez: "programul guvernamental nici o creşă din cele 400 promise".

Ziarul aminteşte că premierul Emil Boc şi ministrul Elena Udrea promiteau, în 2010, că vor construi 400 de creşe în 2011. Până la această dată însă, autorităţile nu au depăşit faza procedurilor de licitaţie. Adevărul scrie despre faptul că "românii aleg să plece în concediu prin vecini", şi îşi informaeză cititorii şi despre noile condiţii de muncă în Spania.

Jurnalul Naţional continuă serialul despre "Copiii geniali ai României". La 4 ani, Roland Fazekaş din Târgu Mureş a învăţat singur să citească, la 5 ani făcea calcule matematice complicate. În clasa întâi era deja plictisit, că ştia tot.

Acum are 12 ani şi visează să înveţe la Harvard, şi asta cât mai repede, pentru că i se pare că deja pierde timpul. Citeşte tot ce prinde – ştiinţe exacte, filosofie, antropologie, religie.

Chiar şi muzica o studiază, scoţându-şi singur partituri de pe internet. Psihologii l-au studiat şi au decis că, la 12 ani, mintea lui funcţionează ca a unui adult de 24 de ani.

La întrebarea reporterului dacă e mândru de el, puştiul mărunţel, cu vocea subţirică şi obraz de copil dă următorul răspuns, citez: "Mândria nu este un sentiment bun... în general, ea trebuie să aibă o limită şi mult echilibru. De fapt, tot ce facem noi în viaţă trebuie să fie moderat”. El are doar o singură ambiţie: vrea să ştie tot ce se poate şti.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august
Revista presei centrale, 24 august
Revista Presei 24 August 2012, 07:35

Revista presei centrale, 24 august

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august
Revista presei centrale, 22 august
Revista Presei 22 August 2012, 07:44

Revista presei centrale, 22 august

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 august