Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

26 Aprilie 2012
Vizualizari: 1183
Comentează add

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 26 aprilie

mirela-ursachi

"Variante în scandalul pensiilor" - scrie România Liberă despre soluţiile vehiculate pentru rezolvarea situaţiei create de calculul greşit al contribuţiei pensionarilor la Asigurările Sociale de Sănătate.

Potrivit ziarului, nereturnarea banilor încasaţi în plus până acum sau banii datoraţi să devină un avans la ce au de plătit de acum încolo pensionarii - sunt variantele susţinute de o parte dintre democrat-liberali, în timp ce opoziţia consideră că situaţia trebuie rezolvată prin returnarea sumelor datorate în tranşe, motiv pentru care deputaţii USL au amendat ieri, în Comisiile de Muncă şi Sănătate, ordonanţa prin care a fost introdusă contribuţia de 5,5 la sută pentru pensiile peste 740 de lei. Guvernul caută bani pentru rezolvarea problemei - a anunţat premierul Mihai Răzvan Ungureanu, care a vorbit şi de o posibilă reîntregire a salariilor angajaţilor de la stat.

"Bugetarii, la mică distanţă de salariile din 2010" - susţine Evenimentul Zilei şi adaugă: "Până acum, aceasta este principala cheltuială suplimentară pe care guvernanţii sunt dispuşi să o realizeze în 2012 de la buget".

Autorul articolului menţionează că între intenţia oficialilor şi decizia efectivă de mărire a salariilor se află o necunoscută - respectiv datele privind mersul economiei în primul trimestru, care pot da un indiciu despre cum vor fi încasările bugetare.

Publicaţia notează şi opinia specialiştilor, care consideră că se pot găsi soluţii pentru ca eventuala creştere salarială să nu afecteze major bugetul. În privinţa relansării consumului aşteptat în urma majorărilor salariale, analistul economic ce a fost contactat de Evenimentul Zilei a apreciat că măsura ar avea doar un efect marginal, deoarece fondurile suplimentare vor fi orientate către plata datoriilor, situaţie care va stabiliza, însă, o serie de companii cu creanţe.

Sub titlul "USL sună mobilizarea în Parlament", Jurnalul Naţional dezvăluie: "liderul PSD, Victor Ponta, cere tuturor parlamentarilor să voteze mâine moţiunea de cenzură pentru a scurta suferinţa românilor".

Cotidianul prezintă calculele pe care opoziţia şi le-a făcut în legătură cu rezultatul votulului moţiunii şi adaugă că "USL îşi întăreşte şansele cu ajutorul parlamentarilor independenţi". Totodată, este expusă situaţia politică internă reflectată de presa străină, precum şi aşteptările coaliţiei de guvernământ în legătură cu votul de mâine.

În fine, "Băieţii deştepţi, presaţi de Bruxelles să dea banii înapoi" - titrează Adevărul. Este vorba de anunţul de ieri al Comisiei Europene, referitor la investigarea modului în care Hidroelectrica a încheiat anumite contracte. Amănunte despre beneficiarii acestor contracte, precum şi despre posibilele efecte ale investigaţiei - găsiţi în paginile ziarului.


Etichete România LiberăEvenimentul ZileiJurnalul NaţionalAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live