Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (partide politice) Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Udroiu

24 Mai 2012
Vizualizari: 1226
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 24 mai

mihai-udroiu
Sub titlul "Planul de salvare al lui Adrian Năstase", România Liberă scrie despre ancheta demarată de DNA în cazul şefului Inspectoratului de Stat pentru Construcţii, Constantin Balaban-Grăjdan, cel care, potrivit propriilor afirmaţii, a dus personal procurorilor documentele care îl incriminau pe fostul premier.
 
Acesta a informat printr-o adresă Înalta Curte că nu mai este parte civilă în dosarul "Trofeul Calităţii", cauză în care Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare.
 
Surse judiciare citate arată că Balaban-Grăjdan a trimis actul fără a-l trece prin registratură şi fără semnătura secretarului general al Inspectoratului, aşa cum cere legea.
 
Scopul demersului ar fi închiderea dosarului penal şi salvarea lui Adrian Năstase, conchide publicaţia.
 
Detalii despre acest caz puteţi citi astăzi şi în Adevărul.
 
Tot Adevărul dezvăluie "Cum pierde Portul Constanţa o finanţare masivă de la Uniunea Europeană". Cauza principală punctată de ziar este tergiversarea atribuirii unui contract de amenajare a digului de larg, cu fonduri structurale. Consecinţa: termenul-limită va fi depăşit, iar banii nu vor mai putea fi accesaţi: aproape 150 de milioane de euro. Articolul arată şi avantajele practice care s-ar pierde, ce derivă din interesul strategic pentru Portul Constanţa. Amenajările din larg sunt esenţiale pentru încadrarea acestuia la standardele internaţionale.
 
În Jurnalul Naţional citim că "USL clatină scaunul lui Traian Băsescu", cu referire la proiectul de lege depus în Parlament de actuala putere, prin care se propune reducerea numărului de voturi necesare pentru demiterea şefului statului la referendum. Legea prin care PDL i-a securizat lui Traian Băsescu funcţia de preşedinte pînă la expirarea celui de-al doilea mandat are toate şansele să devină o amintire în condiţiile noii majorităţi parlamentare, consideră publicaţia. Iniţiatorii actului normativ aduc ca argument respectarea regulilor procedurale similare ale referendumului local şi naţional.
 
Un subiect asemănător găsim şi în Evenimentul Zilei, care susţine: "Suspendarea lui Băsescu, test pentru Ponta". Bazîndu-se pe afirmaţiile unor surse din interiorul USL, ziarul vede un conflict între PNL-PC şi PSD în privinţa chestiunii suspendării şefului statului. În timp ce liberalii şi conservatorii ar vrea ca demersul să aibă loc imediat după alegerile locale, liderul social-democrat ar dori să aştepte pînă după scrutinul parlamentar din toamnă. 

Etichete revista preseiarticoleziareRomânia LiberăAdevărulJurnalul NaţionalEvenimentul Zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live