Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

24 August 2012
Vizualizari: 5646
Comentează add

Articole din Curierul Naţional, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 24 august

mirela-ursachi

Beneficiarii rectificării bugetare, noul ministru al Justiţiei şi paşii revenirii la Cotroceni a preşedintelui suspendat, Traian Băsescu - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de astăzi.

"Rectificarea este pe un buget nedrept" - scrie Curierul Naţional despre criticile aduse de premierul Victor Ponta bugetului pe care s-a operat rectificarea aprobată ieri de guvern.

El a precizat, potrivit ziarului, că Executivul nu poate aduce decât corecturile necesare privind majorarea salariilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor şi finanţarea pentru autorităţile locale care, cităm: " au ajuns intenţionat în stare de faliment pentru că NU răspundeau din punct de vedere politic unor aşteptări".

În plus, autorul articolului dă detalii despre destinaţia banilor alocaţi autorităţilor locale, menţionează că există promisiuni privind direcţionarea resurselor suplimentare către Agricultură şi notează că s-a găsit o soluţie pentru taxa claw-back aplicată producătorilor de medicamente.
   
Sub titlul "Mona Pivniceru zguduie CSM şi pleacă la Justiţie", Jurnalul Naţional expune firul evenimentelor de ieri, când Cosiliul Superior al Magistraturii a luat act de demisia din rândurile sale a Monei Pivniceru şi, ulterior, aceasta a fost învestită în funcţia de ministru al Justiţiei de către preşedintele interimar, Crin Antonescu.

De asemenea, este prezentată declaraţia noului ministru al Justiţiei înainte de învestire, dar şi motivele demisiei Georgianei Iorgulescu din CSM, unde era membru din partea societăţii civile.
   
"Băsescu, mai aproape de Cotroceni" - titrează Evenimentul Zilei, în contextul în care Parlamentul a fost convocat luni pentru a lua act de invalidarea referendumului.

Publicaţia apreciază că, în principiu, aceasta este doar o formalitate, deoarece nu este nevoie de vot, însă se întreabă dacă va fi cvorum, care este necesar - respectiv prezenţa a jumătate plus unu din totalul deputaţilor şi senatorilor - şi fără de care şedinţa de plen nu poate începe.

Evenimentul Zilei explică de ce Legislativul nu se va întruni azi, aşa cum ceruseră reprezentanţii democrat-liberali, motivul enunţat de liderul Camerei Deputaţilor fiind numărul mare de parlamentari plecaţi în vacanţă.

Dacă social-democraţii au dat asigurări că din partea lor nu va invoca nimeni cvorumul, cotidianul amintit spune că rămâne de văzut ce vor face liberalii, care ar fi dat semne că nu sunt dispuşi să accepte invalidarea referendumului.

În fine, România Liberă descrie "Cum va arăta alternativa USL" şi dezvăluie că opoziţia se află în stadiul discuţiilor organizatorice pentru formarea unei alianţe electorale de centru-dreapta, din care ar urma să facă parte trei partide şi două fundaţii.

Amănunte despre cine va conduce viitoarea construcţie politică, ce siglă va avea şi după ce criterii îşi va desemna candidaţii pentru parlamentarele din toamnă - găsiţi în cuprinsul articolului.


Etichete revista preseiCurierul NaţionalJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live