Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Octavian Begu

23 Mai 2012
Vizualizari: 1525
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Azi, Evenimentul Zilei, Adevărul, Curierul Naţional şi Bursa.

Revista presei centrale, 23 mai

octavian-begu

Ziarele de astăzi scriu despre noua lege electorală, restructurările la Poşta Română, dar şi despre finala Cupei României la fotbal.

Legea Ponta-Antonescu a fost adoptată, anunţă Jurnalul Naţional care precizează că deputaţii au aprobat votul uninominal majoritar şi eliminarea pragului electoral la alegerile parlamentare.

România Liberă susţine, însă, că noua majoritate îngroapă rezultatele referendumului din 2009.

Astfel, după ce a ajuns la putere, Uniunea Social Liberală s-ar fi răzgândit în privinţa reducerii numărului de aleşi la 312.

Şi în Azi citim despre Uninominalul scos sub protestele societăţii civile, cu titlul sugestiv "Primul clasat direct în mandat".
   
Evenimentul Zilei semnalează că marile averi rămân neatinse şi că Alianţa PSD - UNPR nu a funcţionat la Camera Deputaţilor.

Potrivit Jurnalului Naţional, care-i citează pe iniţiatorii de la UNPR, proiectul referitor la instituirea unei taxe de solidaritate ar fi adus la buget 9 miliarde de euro în trei ani. 
   
România Liberă anunţă lansarea de către ANI a unui proiect finanţat cu bani europeni, prin care declaraţiile de avere intră în era digitală.

În articol se arată că funcţionarii publici şi aleşii locali nu vor mai avea scuze pentru a întârzia completarea declaraţiilor de avere şi de interese şi nici pentru omisiunile pe care le declarau greşeli atunci când le sesiza presa.
   
Evenimentul Zilei dedică întreaga primă pagină a ceea ce denumeşte "Trecutul comunist ascuns al actualului ministru de externe, Andrei Marga".
   
Sub titlul "Urmează staţia restructurarea, cu peronul pe stânga", un articol din Adevărul abordează problema viitorului Companiei Naţionale Poşta Română.

Cotidianul aminteşte că vor urma 6.500 de concedieri şi că principala temă dezbătută acum între patronat şi sindicat este desfiinţarea regionalelor Poştei.
   
Curierul Naţional dezbate problema taxei care divizează Europa.

Dacă Ungaria deja a introdus taxa pe tranzacţii financiare, iar Franţa şi Germania sunt pentru, alte ţări, între care Marea Britanie, se opun ferm.
   
Bursa crede că, de la un El Dorado imobiliar la începutul crizei, România poate deveni unul al energiilor regenerabile.

Este amintit amendamentul aprobat, luni, de senatori, care ar fi extrem de favorabil investitorilor dornici să construiască parcuri fotovoltaice în ţară.
   
Adevărul se referă la finala Cupei României de diseară şi apreciază că Dinamo şi Rapid joacă pentru trofeul care le va salva sezonul, dar şi pentru a scurta cu două tururi preliminare traseul din Liga Europa.


Etichete revista preseiJurnalul NaţionalRomânia LiberăAziEvenimentul ZileiAdevărulCurierul NaţionalBursa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live