Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 12 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

23 August 2012
Vizualizari: 2227
Comentează add

Articole din România liberă, Adevărul, Jurnalul Naţional, Bursa, Adevărul şi Evenimentul zilei.

Revista presei centrale, 23 august

alexandra-stoica

Care este factura crizei şi cine o plăteşte. Cum a afectat războiul politic economia? Despre acest aspect citim în România Liberă, care estimează că schimbul de lovituri dintre cele două tabere este vinovat pentru subţierea rezervei BNR şi a slăbirii leului, pentru decalaje în privatizări şi precauţiile mai mare ale  potenţialilor investitori.

Deocamdată "Urmează lupta pentru cvorum în Parlament", scrie Adevărul. În cazul în care nu se va asigura prezenţa, PDL are planul pregătit: a strâns semnături - în număr suficient, susţin democrat-liberalii - pentru a solicita convocarea unei sesiuni extraordinare vineri. Dar chiar şi aşa, ei se pot lovi din nou de problema cvorumului.

România Liberă crede că posibila lipsă de prezenţă în Parlament are legătură cu faptul că nici plenul CSM nu s-a putut întruni pentru a lua act de demisia Monei Pivniceru. "Traian Băsescu mai are de aşteptat până se întoarce la Cotroceni. Cât? Până când este instalată Mona Pivniceru", crede România Liberă.

Iar în paginile de anunţuri ale ziarului, îl găsim şi pe cel al Asociaţiei Magistraţilor, care aduce la cunoştinţă membrilor CSM că sunt obligaţi să se prezinte astăzi la şedinţa de plen pentru a discuta probleme de importanţă majoră pentru bunul mers al justiţiei.

Despre modul în care a decis Curtea Constituţională, Jurnalul naţional scrie că ar fi "ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia". România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu contabilizează pe liste electorale speciale cetăţenii din străinătate". În funcţie de circumstanţe, Comisia recomandă chiar unele restricţii cu scopul excluderii persoanelor care nu mai ţin legăturile cu ţara de origine şi care oricum nu ar vota.

Între timp, tocmai dinspre preşedintelui Băsescu vine o tăcere consistentă, observă Bursa: "Băsescu, cu faţa la poporul care stă cu spatele". "Dacă ar vorbi, atunci singura lui vorbă logică şi luminoasă ar fi: Demisionez", adică "un fel de <<Să fie lumină!>>", pentru că, deşi nu a fost învins în această bătălie, Băsescu este un preşedinte care şi-a pierdut legitimitatea" - consideră ziariştii de la Bursa.
   
Evenimentul zilei ne povesteşte cum a fost "Ultimul 23 August". Când au sărbătorit cu fast Nicolae şi Elena Ceaşescu ultimul lor 23 August, ţara era în fierbere şi, peste tot în Europa de Est, se anunţau vremuri mai bune. Astăzi trăim scandaluri politice şi incertitudini economice, dar o speranţă de mai bine există, crede Evenimentul.

Ziarul financiar lansează un nou apel către Guvern: "Opriţi managementul dezastruos de la companiile de stat, indiferent de metodă". Asta trebuie să facă dacă vrea să le transforme din "vaci de muls" în companii profitabile. 

Din Adevărul aflăm că "Moda all-inclusive a trecut Dunărea". În Bulgaria a avut succes, ce şanse are în nisipul românesc? Turiştii par destul de mulţumiţi. Dar hotelierii, aşa cum s-au priceput să-i atragă, au ştiut să-i şi alunge. De exemplu, administratorii unui hotel au avut proasta inspiraţie să le atragă atenţia oaspeţilor să mănânce mai puţin ca să ajungă la toată lumea.


Etichete revista presei centraleRomânia liberăAdevarulJurnalul NaţionalBursaAdevărulEvenimentul zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live