Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Nicoleta Turcu

23 August 2011
Vizualizari: 829
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Adevărul, România Liberă şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 23 august

nicoleta-turcu

Alegerile locale de duminică din Maramureş şi Neamţ, sesiunea de toamnă a Bacalaureatului şi cauza incendiului din Deltă - sunt subiecte abordate în ziarele de azi.

USL - un eşec şi jumătate - titrează astăzi Evenimentul Zilei şi explică: Prima confruntare electorală test în vederea alegerilor din 2012 a fost pierdută de alianţa PSD -PNL-PC.

Pentru USL, o alianţă care pretinde că ar avea -potrivit sondajelor proprii- o cotă electorală de peste 70% nu doar la nivel national, ci în fiecare din judeţele României, rezultatele alegerilor de duminică sunt sub aşteptări.

În acest timp, PDL, partidul de guvernamânt cotat în sondaje cu 17-20%, a fost preferat în judeţele Neamţ şi Maramureş de peste 40% dintre cei care s-au prezentat la urne.
   
Subiectul este abordat şi în Adevărul care scrie că opoziţia a reclamat turismul electoral din ziua alegerilor.

Liberalii au făcut publice numerele de înamatriculare a 8 autocare ce ar fi circulat prin localităţile din Neamţ, iar PSD social-democraţii au afirmat că în spatele operaţiunilor s-ar afla, pe lângă şeful de campanie al candidatului PDL din colegiul din Neamţ, Gheorghe Ştefan zis Pinalti şi deputatul Culiţă Tărâţă.
   
Revenim la Evenimentul zilei de unde mai citim că elevii care au susţinut ieri examenul de competenţe lingvistice la româna din cadrul Bacalaureatului se laudă că n-au pus mâna pe carte dar au luat calificative bune.

Elevii cu care au stat de vorbă cei de la Evenimentul Zilei mai spun că proba orală la limba română nu a fost grea.

"M-am dus în sală, am luat subiectul, am scris cinci minute pe foaie, iar când mi-a venit rândul, i-am aburit pe profesori puţin şi am obţinut calificativul «utilizator experimentat»", le-a povestestit relaxat unul dintre elevi, jurnaliştilor de la Evenimentul Zilei.
   
Românii care deţin mai mult de o locuinţă sau sunt proprietari de maşini cu motoare mari, ar putea plăti şi în anii următori impozite locale majorate în functie de numarul acestora, respectiv de capacitatea cilindrica, potrivit unui proiect de modificare şi completare a Codului fiscal - scrie Adevărul.

Initial, măsura - introdusă la 1 iulie 2010 - ar fi trebuit să fie aplicată doar un an şi jumatate, adică numai pâna la 31 decembrie 2011.

Codul fiscal va fi din nou modificat, printr-o ordonanta aflata în dezbatere la Ministerul Finantelor, iar cele mai mari schimbări intervin în regimul proprietăţilor.
   
Rămânem la acelaşi ziar de unde mai citim că preţurile la benzină şi motorină au început să scadă în ultimele săptamâni, ca urmare a deprecierii cotaţiilor ţiţeiului, care au ajuns la nivelul din toamna anului trecut.

Companiile petroliere se asteapta ca pretul petrolului sa nu mai creasca în acest an si chiar sa coboare usor, ceea ce ar aduce noi ieftiniri la pompa.
   
Casa de Asigurari de Sanatate vrea un program IT care sa administreze toate datele pacientilor români - citim din România Liberă - şi pregateste pentru toamna aceasta o noua licitatie pentru informatizarea sistemului medical românesc.

Practic, orice vizita pe care un pacient o va face în sistemul medical românesc, inclusiv cea de la farmacie, va fi înregistrata în acest sistem.

Principalii jucatori din industria IT sustin ca exista deja „abonati" la acest contract în valoare de 40 milioane de euro.
   
Jurnalul Naţional scrie că incendiul din Deltă a fost provocat de o ţigare.

Specialistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea au stabilit ca incendiul din Vadu, în urma caruia au ars peste 300 de hectare de stuf si vegetatie uscata din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, a fost provocat de o tigara aprinsă aruncata la întâmplare, iar apoi incendiul s-a extins cu repeziciune din cauza vântului puternic.  

Valoarea pagubelor produse nu a fost, deocamdata, estimata.


Etichete revista preseiEvenimentul ZileiAdevărulRomânia LiberăJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live