Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: WEEKEND FAN Vineri, 07 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Turcu

22 Iunie 2011
Vizualizari: 1220
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Adevărul şi România Liberă.

Revista presei centrale, 22 iunie

nicoleta-turcu

USL cere alegeri anticipate, Băsescu vrea opt judeţe - titrează astăzi Jurnalul Naţional.

După discuţiile de ieri de la Palatul Cotroceni,  şeful statului le-a spus liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta că invită opoziţia să participe la lucrarile consultative ale unui comitet anticriză.

Băsescu nu a precizat când va fi constituit acest comitet.

Tot la discuţiile de ieri opoziţia a precizat că este dispusă să sprijine chiar formarea unui guvern tehnocrat, cu alegeri anticipate în toamna acestui an.

Pe de altă parte, şeful statului le-a spus liderilor USL că pe fondul reorganizarii administrative în opt mari judete şi cu conditia respectarii numarului de 300 de parlamentari, i se pare rezonabila ideea opozitiei „de reprezentare a teritoriului într-o Camera separata”.

Discuţiile cu puterea au fost cu uşile închise. Udemeristii au plecat de la Palatul Cotroceni fara sa mai faca vreo declaratie, iar premierul a precizat că partenerii din coalitia de guvernamânt au decis sa continue discutiile legate de reorganizarea administrativ-teritoriala, astfel încât la începutul saptamânii viitoare sa se ajunga la o solutie agreata de toate partile.

Din acelaşi ziar mai citim - Venituri nesimţite pentru şmecherii regimului oranj şi explică : Sorin Blejnar, Claudiu Stafie, Gheorghe Gherghina sau Gheorghe Pogea iau sume colosale din comitetele şi comisiile unde au fost plasaţi. Secretarul de stat Claudiu Stafie şi directorul Marian Ţurlea, ambii de la Ministerul Economiei au încasat anul trecut de la stat venituri de câteva ori mai mari decât şeful lor, ministrul Ariton.

La Finanţe - aceeaşi poveste - mai scrie jurnalul naţional. Premierul trebuie să răspundă cum reprezentanţii statului au făcut anul trecut sute de mii de lei deşi cu fiecare reformă în care mai tăia ceva românilor dădea asigurări că tot aparatul birocratic va strânge cureaua cot la cot cu bugetarii.

Din Adevărul citim că Uniunea Europeană  ne taie banii  în cazul Dragnea si baronii! Raportul preliminar al Comisiei Europene în cazul neregulilor cu fonduri UE arata ca, în cazul Consiliului Judeţean Teleorman, abaterile sunt atât de grave încât trebuie returnata întreaga suma destinata asfaltarilor. Inspectorii europeni recomanda statului român ancheta si corectie financiara de 100%, adica returnarea a 28 de milioane de euro.

Tot Adevărul publică astăzi un drept al areplică al senatorului PSD Dan Şova. Acesta vine în urma unui articol apărul în adevărul cu două zile în urmă, conform căruia casa de avocatura Şova şi Asociaţii ar fi obţinut ilegal contracte la complexurile energetice Rovinari şi Turceni, în perioada 2007-2008. Dan Şova precizează în dreptul la replică faptul că în raportul ANAF nu se face referire la el sau la apropiaţii săi, ci la casa de avocatură care îi poartă numele. Senatorul mai susţine că nu era în ţară în momentul în care au fost semnate contractele.

Cât plătim pentru blocajul autostrăzii Transilvania, citim din România Liberă. Oprirea lucrarilor la autostrada începând din toamna anului trecut a costat bugetul de stat pâna în prezent aproape 50 de milioane de euro.

Ministerul Transporturilor care are prevazut în bugetul din acest an pentru autostrada Transilvania "fabuloasa" suma de 35 de milioane de euro, trage de timp sub pretextul ca negociaza deoarece "asa nu se mai poate". Costul tărăgănării lucrarilor sau negocierilor, oricum le-am numi, nu e mic. Firma americana are de încasat nu mai putin de 46 de milioane de euro, factura pentru nimic.

Din evenimentul zilei citim că leul poate suferi toată vara din cauza Greciei.

Moneda nationala a crescut pentru prima oara ieri în raport cu principalele valute, dupa ce scazuse continuu timp de circa zece zile. În ciuda revenirii usoare, am putea avea de-a face cu episoade de scadere a monedei nationale întreaga vara, deoarece Grecia, tara care destabilizeaza acum pietele financiare si de a carei soarta depinde cea a întregii zone euro, are probleme mari, care nu pot fi rezolvate peste noapte, scriu jurnaliştii de la Evenimentul zilei.


Etichete revista preseiziareAdevărul,Jurnalul NaţionalRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live