Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 16 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

22 Decembrie 2011
Vizualizari: 983
Comentează add

Articole din România Liberă, Curierul Naţional, Adevărul, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 22 decembrie

mirela-ursachi

"Se amână revizuirea Constituţiei?"  - este întrebarea la care încearcă să răspundă România Liberă.

Publicaţia comentează că Bucureştiul caută să obţină de la Uniunea Europeană o derogare de la regula ca ratificarea Acordului de uniune fiscală să se facă până la 31 decembrie 2012 deoarece partidele nu reuşesc să pună interesul naţional în faţa propriilor priorităţi. Termenul vizat ar fi 2015 - când este preconizată intrarea României în zona euro. Autorul articolului notează argumentele preşedintelui Traian Băsescu în susţinerea solicitării făcute către liderii europeni privind această amânare, dar şi opiniile partidelor politice, fie ele de la putere sau din opoziţie.

"Statul cheltuie enorm pe bunuri şi servicii" - scrie Curierul Naţional, potrivit căruia, în ultimul trimestru din 2011 s-au alocat 1,97 miliarde de lei pentru lucrări şi 1,92 miliarde de lei pentru achiziţii şi servicii. Ziarul face şi un top al autorităţilor, în funcţie de numărul procedurilor de achiziţie lansate în ultimele 3 luni.

"În 2012 amenzi mai mari pentru petrolişti" - anunţă Adevărul. Cotidianul susţine că înţelegerea dintre petrolişti, descoprită de Consiliul Concurenţei, le va aduce acestora sancţiuni usturătoare anul viitor, deoarece afacerile lor din 2011 sunt mai mari decât în 2010. Explicaţia - plenul Consiliului se va întruni în luna ianuarie 2012 pentru a decide cuantumul amenzilor, care poate ajunge până la 10 la sută din cifra de afaceri pe anul precedent.

"Trei supermarcheturi prinse că reambalează carne expirată" - dezvăluie Evenimentul Zilei, care menţionează că, în ultimele 3 zile, Protecţia Consumatorului a aplicat amenzi unor agenţi comerciali din Cluj-Napoca pentru astfel de practici. Articolul dă detalii despre modul în care au fost surprinşi cei amendaţi, dar şi ce metode mai foloseau pentru repunerea produselor în vânzare.

În fine, Jurnalul Naţional titrează: "Crăciunul, salvat de zăpada artificială". Pubicaţia prezintă gradul de ocupare a staţiunilor de iarnă, concluzionând că, după ninsorile din ultima săptămână, ajutate şi de instalaţiile de zăpadă articială, schiorii pot mege liniştiţi pe pârtii.


Etichete revista preseiziarearticoleRomânia LiberăCurierul NaţionalAdevărulEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live