Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 06 August

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Alex Olaru

20 Ianuarie 2012
Vizualizari: 920
Comentează add

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 20 ianuarie

alex-olaru

Adevărul derulează "filmul unei zile agitate": cum au migrat fanii USL de la Victoriei la Universitate, plictisiţi de discursurile liderilor politici.

Pe prima şi ultima pagină a Jurnalului Naţional, fotografii de la mitingul USL de la Arcul de Triumf şi de la protestele din Piaţa Universităţii: "Ciumpalacii" şi "Viermii". Ediţia Jurnalului este dedicată în cea mai mare parte manifestaţiilor.

România Liberă scrie că "USL militează pentru sancţionarea României în Parlamentul European". Victor Ponta şi Crin Antonescu au prezentat informaţii false socialiştilor şi liberalilor europeni, încercând să demonstreze că ţara alunecă spre dictatură, la fel ca Ungaria lui Orban.

Ceva ce poate nu ştiaţi, citim în Evenimentul Zilei: "Amenzile pe roviniete, nule în lipsa semnăturii". Judecătorii le anulează pentru că procesele-verbale au semnătura electronică a CNADNR şi nu semnătura olografă - o hibă a legii din 2001, când nimeni nu prevedea noile cuceriri ale ştiinţei. Avocaţii au sesizat-o şi îşi scapă clienţii de amenzile usturătoare.

În Ziarul Financiar, o analiză: "Criza erodează încrederea în viitor. Numărul căsătoriilor a scăzut la jumătate faţă de 2007, iar numărul de nou-născuţi este la minimul istoric". Ce zic oamenii: le e frică să-şi întemeieze familii pentru că slujbele nu sunt sigure, iar salariile întârzie şi nu-şi permit să închirieze sau să cumpere o locuinţă.

România Liberă scrie despre un dosar proaspăt de la DNA: "Afacerile procurorului-şef Betelie", de la Parchetul Sectorului 4. Suma suspectă se ridică la 200.000 de euro. Din ziar aflăm câteva aspecte despre cariera interesantă a lui Mihai Betelie, care a avut şi două tentative de a deveni membru al CSM.

Din Ziarul Financiar mai aflăm "ce companii fac cele mai multe angajări la început de an". Peste 30.000 de joburi au fost scoase la concurs de cele mai cunoscute site-uri de recrutare. Cei mai dinamici angajatori sunt şi anul acesta cei din zona IT, care oferă şi salarii bune de peste 1500 de euro.


Etichete AdevărulJurnalul NaţionalRomânia LiberăEvenimentul ZileiZiarul Financiar

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live