Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

20 Februarie 2012
Vizualizari: 1467
Comentează add

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional, Evenimentul Zilei şi România Liberă.

Revista presei centrale, 20 februarie

mirela-ursachi
"Gata cu boieria în Europa!" - scrie Adevărul şi explică: după Grecia, Guvernul conservator spaniol a aprobat la sfârşitul săptămânii trecute noi măsuri de austeritate printre care tăierea salariilor bugetarilor cu aproximativ 30 la sută.
 
Ziarul detaliază situaţia ţărilor europene aflate în dificultate, dar şi efectele austerităţii pe plan social.  "FMI revine la Bucureşti" - anunţă Jurnalul Naţional.
 
Publicaţia menţionează că şeful misiunii Fondului, Jefrey Franks, şi directorul de ţară al Comisiei Europene, Istvan Szekely, se vor afla mâine şi poimâine la Bucureşti pentru a se întâlni cu Guvernul Ungureanu, o practică obişnuită atunci când o ţară care are un program în derulare cu FMI şi cu forul comunitar îşi schimbă Executivul.
 
Autorul articolului subliniază că nu este vizată modificarea scrisorii de intenţie convenită la începutul lunii februarie şi face o trecere în revistă a schimbărilor înregistrate pe plan intern în cele două săptămâni de când Jefrey Franks a părăsit România.
 
Din Curierul Naţional aflăm "Cum scăpăm de întreruperea plăţilor europene".
 
Este vorba de anunţul făcut de Direcţia Generală pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul Comisiei Europene, potrivit căruia se va decide întreruperea plăţilor pentru cererile în curs din cauza deficienţelor identificate în cazul procedurilor de selecţie a proiectelor privind dezvoltarea resurselor umane.
 
Ziarul notează că, în urma analizei problemelor semnalate de Executivul comunitar, Alianţa Confederaţiilor Patronale din România a făcut o serie de propuneri şi recomandări, menite să soluţioneze cât mai repede problema.
 
ACPR consideră că ar fi eficient modelul Poloniei de absorbţie a fondurilor europene, respectiv instituirea unei autorităţi unice sub umbrela căreia să activeze toate programele operaţionale.
 
Evenimentul Zilei prezintă un reportaj despre cele douăexplozii produse într-un club din Sighetu Marmaţiei, în urma cărora 17 persoane au necesitat spitalizare.
 
Amănunte depre cauzele incidentelor, precum şi despre starea pacienţilor, aflaţi din paginile cotidianului.
 
În fine, România Liberă aduce în atenţie modificările legislaţiei privind abuzul domestic.
 
Potrivit  proiectului de lege, ce a trecut deja de Senat şi a fost aprobat pe articole şi la Camera Deputaţilor, victimele violenţei în familie vor putea obţine mult mai repede un ordin de restricţie împotriva agresorului şi nu vor mai fi nevoite să părăsească domiciliul pentru a fi în siguranţă, aşa cum se întâmplă în prezent.

Etichete revista presei centraleziarearticoleAdevărulJurnalul NaţionalCurierul NaţionalEvenimentul ZileiRomânia Liberă

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live