Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA (R) Miercuri, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

20 Aprilie 2012
Vizualizari: 1187
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Adevărul.

Revista presei centrale, 20 aprilie

mirela-ursachi

Întrevederille premierului Mihai Răzvan Ungureanu cu reprezentanţii coaliţiei de guvernământ, efectele anunţului plecării din PDL a senatoarei Mihaela Popa şi tensiuni în interiorul USL - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de astăzi.

"Mihai Ungureanu, în pelerinaj prin coaliţie" - titrează Jurnalul Naţional, referitor la discuţiile de ieri dintre premier şi liderii PDL, UDMR şi UNPR.

Printre altele, a fost analizată situaţia din Parlament, după ce senatoarea democrat-liberală, Mihaela Popa, a anunţat că va pleca din PDL pentru a trece la PNL.

Luni, şeful Executivului se va întâlni şi cu liderii grupului minorităţilor naţionale, scopul întâlnirilor fiind stabilirea unor poziţii comune în contextul apropiatei dezbateri a moţiunii, precum şi pregătirea unui moment politic important - respectiv susţinerea unui discurs în plenul legislativului de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy.

Autorul articolului dă detalii despre opiniile reprezentanţilor partidelor de la putere pe marginea moţiunii, în contextul plecării din PDL a Mihaelei Popa şi schimbării balanţei putere-opoziţie din Senat.
   
La întrebarea "Ce câştigă USL prin cucerirea Senatului" - încearcă să răspundă România Liberă, care comentează: "dacă actuala putere mai avea vreo speranţă că va reuşi să adopte reforma administrativ-teritorială în actuala legislatură, această speranţă s-a risipit ieri, când senatoarea Mihaela Popa a trecut din barca PDL în cea a PNL, modificând majoritattea în favoarea USL la Senat, cameră decizională în materie de reorganizare administrativă".

Publicaţia notează motivaţiile plecării din partid dar şi posibilele cauze nedeclarate ale acestui gest. 
   
Sub titlul "Târgul care îngroapă USL la Capitală", Evenimentul Zilei prezintă culisele primei mari dispute în USL, divergenţe care riscă, în opinia ziarului - să arunce în aer candidaturile comune la Bucureşti.

Cotidianul susţine că liderul PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, de nerespectarea unei înţelegeri legate de un schimb privind candidaţii la locale, şi estimează că o astfel de situaţie face ca PSD şi PNL să se îndrepte spre candidaturi separate.
   
În fine, "Trecerea la euro, bătută-n cuie: 2015" - anunţă  Adevărul şi explică:

"Guvernul a aprobat programul de Convergenţă 2012, care prevede că peste mai puţin de trei ani vom adopta moneda unică" Până atunci - adaugă ziarul - România va avea de îndeplinit criterii drastice de aderare.

În plus, sunt expuse ţintele stabilite prin documetul aprobat de Executiv, precum şi punctul de vedere al economiştilor, legat de momentul aderării la uniunea monetară.


Etichete revista preseiJurnalul NaţionalRomânia LiberăEvenimentul ZileiAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live