Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mirela Ursachi

1 Martie 2012
Vizualizari: 1140
Comentează add

Articole din Adevărul, România Liberă, Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 1 martie

mirela-ursachi

"2 în 1: România loveşte Serbia ca să intre în Schengen?" se întreabă România Liberă şi comentează că ţara noastră ar putea obţine un beneficiu dublu după poziţia fără precedent adoptată la întâlnirea miniştrilor de Externe europeni, unde s-a opus acordării statutului de ţară candidată la forul comunitar pentru Serbia - respectiv condiţii mai bune pentru românii din Serbia şi progres în negocierile pentru aderarea la spaţiul Schengen. 

Autorul articolului punctează motivele invocate de Bucureşti pentru blocarea Belgradului şi precizează că oficialii Ministerului român al Afacerilor Externe resping ipoteza unui joc dublu prin care România ar accepta candidatura Serbiei la Uniunea Europeană în schimbul primirii ei în spaţiul comunitar de liberă circulaţie.
   
"Anastase îi taxează pe greviştii USL" - anunţă Adevărul.

Conducerea Camerei va tăia serios indemnizaţiile deputaţilor opoziţiei care NU au semnat condica.

Cei care s-au trecut prezenţi, dar nu au intrat în sală, pierd doar diurna - explică ziarul şi dă amănunte despre prevederile legale în astfel de situaţii.

Totodată, este detaliat mecanismul sancţiunilor, dar şi reacţia opoziţiei în urma deciziei Biroului Permanent al Camerei.
   
Din Evenimentul Zilei aflăm că "Lustraţia biologică a luat-o înaintea celei politice" în sensul că "principalele personaje politice care ar intra sub incidenţa actului normativ fie s-au retras din viaţa politică  - fiind lustraţi în mod natural ca efect al schimbului de generaţii - fie sunt interesate de funcţiile alese, pentru care lustraţia nu se  aplică.

Cotidianul dă exemple şi consemnează declaraţiile politicienilor pe marginea Legii lustraţiei.
   
Tot Evenimentul Zilei titrează: "Pregătitoarea, deşi legală, încinge iar spiritele".

După ce Curtea de Apel a respins, în primul caz judecat, cererea de suspendare a acestei clase, părinţii au spus că vor continua lupta - menţionează articolul în care este prezentată programa pentru clasa pregătitoare, care a intrat deja în dezbatere publică.   
   
"Cazul morfina se poate repeta oricând"  - susţine Jurnalul Naţional.

Publicaţia analizează cauzele care au provocat probleme în aprovizionarea cu morfină pentru bolnavii de cancer şi expune opinia ministrului Sănătăţii  şi a preşedintelui CNAS pe marginea subiectului.

Detalii despre grupele de medicamente care mai pot genera "disfuncţionalităţi", dar şi despre măsurile luate de autorităţile în domeniu, găsiţi în paginile ziarului.


Etichete revista preseiAdevărulRomânia LiberăEvenimentul ZileiJurnalul Naţional

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live