Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NOAPTE BUNĂ COPII! Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mihai Udroiu

19 Octombrie 2011
Vizualizari: 847
Comentează add

Articole din România Liberă, Adevărul, Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 19 octombrie

mihai-udroiu

"Cum se alege praful de o companie care ar trebui să aducă profituri de miliarde" scrie astăzi România Liberă.

Articolul face referire la situaţia de la Hidroelectrica, firmă care a ajuns să invoce clauza de forţă majoră după ce nu a reuşit să-şi onoreze toate contractele din cauza secetei. Ziarul sancţionează strategia conducerii Hidroelectrica din ultimii 20 de ani şi intră în culisele anchetei desfăşurate de procurorii DIICOT cu privire la managementul companiei, dar şi a implicaţiilor politice în activitatea acesteia.

"Deschide uşa, vine recensămîntul!" anunţă Adevărul şi prezintă în detaliu regulile după care se va desfăşura de mîine prima recenzare a populaţiei şi a locuinţelor din România după integrarea în Uniunea Europeană. Sunt notate toate întrebările la care cetăţenii au obligaţia să răspundă, dar şi aspectele la care trebuie să fie atenţi. Noi cităm numai unul: Elementul principal de identificare a recenzorului este geanta de culoare albastră. La fel de important este ecusonul, aşa că atenţie pe cine primiţi în locuinţă, avertizează publicaţia.

Sub titlul "Martori adevăraţi, martori fabricaţi în cazul Huidu", Jurnalul Naţional critică evoluţia mediatică a tragediei rutiere de acum trei zile, care a devenit, în opinia ziarului, rampă de lansare pentru martori sub acoperire. Publicaţia se bazează pe contradicţiile identificate de autorităţi în declaraţiile celor 7 martori audiaţi pînă în prezent şi încearcă să facă diferenţa între simple păreri exprimate şi date reale ce pot ajuta la identificarea cauzelor accidentului.

Evenimentul Zilei trece în revistă "Cele mai periculoase 10 alimente contrafăcute care ajung pe mesele noastre". În "topul bombelor alimentare" ziarul include şunca fără carne, caşcavalul care nu e făcut din brînză şi pateul fără ficat. Articolul punctează cauza majoră identificată de autorităţile din domeniu, lipsa controlului reţetelor, dar şi părerea şefului ANPC: "Consumatorul român trebuie să înceapă să aibă educaţia de a citi etichetele atunci cînd alege un produs".


Etichete articoleyiarerevista presei

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live