Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

19 Martie 2012
Vizualizari: 893
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 19 martie

mirela-ursachi

Demararea de către PDL a discuţiilor pe marginea revizuirii Constituţiei, startul proiectelor pentru sprijinirea micilor întreprinzători şi investiţiile în energia regenerabilă din România - sunt câteva dintre subiectele ziarelor de astăzi.

"PDL scoate  Constituţia de la naftalină" - titrează Jurnalul Naţional, referitor la intenţia democrat-liberalilor de a relua, începând cu această săptămână, discuţiile legate de revizuirea Legii fundamentale.

Ziarul comentează că puterea are o problemă în condiţiile în care USL este în grevă parlamentară, deoarece pentru adoptarea proiectului de revizuire a Constituţiei este nevoie de două treimi din voturi.

Din acest motiv, săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, vorbea despre necesitatea prezenţei parlamentarilor opoziţiei la lucrările legislativului pe această temă.
   
Sub titlul "Bani de la stat ca să-ţi pui afacerea pe picioare", Evenimentul Zilei  anunţă că săptămâna aceasta se dă startul la finanţările prin programele guvernamentale destinate tinerilor manageri, femeilor de afaceri şi meşteşugarilor.

Publicaţia dă detalii despre cele trei programe prin care statul încearcă să susţină IMM-urile, ce reprezintă 99 la sută din totalul companiilor din ţara noastră şi care aduc circa 70 la sută din PIB.

Amănunte privind data de la care încep înscrierile, bugetul de care dispune fiecare program sau modul în care se obţine finanţarea - găsiţi în paginile ziarului.
   
România Liberă încearcă să răspundă la întrebarea "De ce acceptă Nuclearelectrica o pagubă de 34 de milioane de euro?"

Autorul articolului susţine că, deşi autorităţile române s-au angajat de mai bine de un an faţă de instituţiile financiare internaţioale să rezilieze contractele cu aşa-zişii "băieţi deştepţi", companiile producătoare de energie continuă vânzările preferenţiale de curent electric.

Ziarul face dezvăluiri despre practicile semnalate de societatea civilă într-o scrisoare deschisă, adresată premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi ministrului Economiei, Lucian Bode.
   
În fine, despre "Energia din soare, noul El Dorado pentru investitori" - scrie Adevărul, care explică de ce energia eoliană pierde teren, iar parcurile fotovoltaice sunt în plină expansiune.

Cotidianul menţionează că, în următorii doi ani, în România vor fi instalate panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de 256 de MW, faţă de doar 1 MW, cât există în prezent la noi în ţară.

Potrivit Transelectrica, este vorba de 62 de proiecte.

Publicaţia enumeră zonele în care se vor dezvolta acestea, bugetul necesar investiţiilor şi dă amănunte legate de schema de sprijin pentru investitorii în energia regenerabilă din România.


Etichete revista preseiJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiRomânia LiberăAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live