Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

19 Iulie 2012
Vizualizari: 1743
Comentează add

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Evenimentul Zilei.

Revista presei centrale, 19 iulie

mirela-ursachi

"România, un pas înapoi de pe buza prăpastiei" - titrează Jurnalul Naţional, care citează din declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, făcută la prezentarea raportului privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie.

Autorul articolului menţionează că documentul recunoaşte multe dintre progresele relevante făcute de ţara noastră în cei cinci ani de la aderarea la Uniunea Europeană, însă conţine şi recomandări pentru finalizarea implementării obiectivelor stabilite.

Totodată, sunt detaliate opiniile preşedintelui Comisiei Europene privind evenimentele de pe scena politică românească din ultimele trei săptămâni, despre care Barroso a apreciat că au fost sursă de îngrijorare pentru organismele comunitare şi au zdruncinat încrederea în România.

În context, Jurnalul Naţional mai expune reacţiile premierului Victor Ponta şi a preşedintelui interimar, Crin Antonescu. 

Subiectul este reflectat pe larg şi de Adevărul, care, sub titlul: "Puciul ne-a sabotat raportul pe Justiţie", comentează că "lovitura politică de la Bucureşti a schimbat pe ultima sută de metri raportul Comisiei Europene pentru cei cinci ani de la aderarea României la forul comunitar".

Ziarul dă amănunte depre opiniile pro şi contra ale oficialilor europeni pe marginea situaţiei din România în contextul rapotului pe Justiţie şi face speculaţii despre "cum putea arăta raportul în lipsa crizei politice".

"USL, cedare parţială în faţa Uniunii Europene", scrie România Liberă despre modificările aduse Legii referendumului, precum şi despre atribuţiile Curţii Constituţionale, stabilite ieri de parlamentari prin aprobarea unei Ordonanţe de Urgenţă.

Publicaţia punctează prevederile privind organizarea scrutinului de pe 29 iulie, ce atribuţii îşi recapătă CCR şi care sunt cazurile în care nu se poate pronunţa.

În plus, România Liberă adaugă că "în ciuda criticilor acide din Raportul de ţară şi a reproşului că Parlamentul nu a reuşit să pună în aplicare hotărâri privind cazuri de incompatibilitate şi conflict de interese, USL nu s-a lăsat înduplecată să rezolve situaţia".

"Parlamentul ignoră cererile Comisiei Europene" - susţine Evenimentul Zilei şi apreciază că, "deşi unele solicitări din Raportul pe Justiţie ar fi putut fi soluţionate imediat, parlamentarii au preferat să amâne pentru toamnă tot ceea ce putea fi amânat", făcând referire, printre altele, la numirea Avocatului Poporului şi rezolvarea situaţiilor de incompatibilitate şi conflict de interese.

Rămânem la Evenimentul Zilei, care dă detalii despre noua Lege a Sănătăţii, aflată în dezbatere publică.

Articolul răspunde la întrebări precum: "se va plăti pentru copii?", "va creşte contribuţia angajatorilor?" şi "ce include pachetul de bază al asigurării".
 


Etichete ştirirevistaAdevărulJurnalul NaţionalRomânia LiberăEvenimentul Zilei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live