Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Nicoleta Turcu

19 August 2011
Vizualizari: 836
Comentează add

Articole din Evenimentul Zilei, Adevărul, Jurnalul Naţional şi România Liberă.

Revista presei centrale, 19 august

nicoleta-turcu

Şeful statului vrea crearea Statelor Unite ale Europei, proiectul Roşia Montană are undă verde de la Cotroceni şi taxele şi impozitele vor putea fi plătite şi la ghişeele băncilor fără comisionae - sunt o parte dintre subiectele pe care le găsiţi în ziarele de azi.

Traian Basescu vrea crearea Statelor Unite ale Europei - titrează astăzi Evenimentul zilei şi explică: Preşedintele spune că Uniunea Europeana a fost depăşită economic de China şi Statele Unite ale Americii în ultimii zece ani, motiv pentru care trebuie luată "repede" o decizie. 

 "Ne trebuie, ca europeni, performanta economica, ne trebuie securitate si aceste doua elemente fundamentale nu pot fi facute decât prin decizii politice fundamentale", a declarat şeful statului.
   
Din Adevărul citim că "Roşia Montană are undă verde de la Cotroceni".

Preşedintele Traian Băsescu este un susţinător al acestui proiect deoarece preţul aurului acrescut foarte mult, iar beneficiile ar fi foarte mari.

El a precizat că acesta trebuie făcut cu condiţia să fie renegociată partajarea acestora.

Renegocierea nu este însă posibilă acum, deoarece proiectul este în prezent în faza de obţinere a avizului de mediu, a precizat pentru adevărul directorul direcţiei Resurse Minerale din Ministerul Economiei, Sorin Mihai Găman.

Potrivit şefului statului proiectul Roşia Montană nu poate fi pornit fără avizul Comisiei Europene.
   
Acelaşi ziar publică în exclusivitate un interviu cu fostul premier Adrian Năstase, care susţine că are informaţii potrivit cărora şeful statului va începe din septembrie, să-i "vâneze" pe liderii Opoziţiei.

El a precizat că, în opinia sa, în momentul în care a fost redeschis dosarul Vîntu a lansat diferite ramificatii politice, iar toate aceste lucruri vor fi relansate în septembrie, ca atacuri împotriva unor oameni politici din Opozitie. 

Oamenii din zona PDL si UNPR sunt ţinuti cu aceste dosare, iar racolăile se fac prin intermediul UNPR, a mai adăugat Adraian Năstase.
   
Din Jurnalul naţional citim că taxele consulare, impozitul pe clădiri, terenuri şi auto vor putea fi plătite şi la sediul băncilor fără comisioane suplimentare.

Conform Ministerului de finanţe, populaţia va putea plăti toate aceste taxe şi prin intermediul internetului sau a telefonului mobil.

Deocamdată sistemul este operaţional doar pentru o bancă, dar de luna viitoare vor intra şi altele în sistem. În ceea ce priveşte plata taxelor online, portalul care permite acest lucru funcţionează doar parţial.
   
România Liberă scrie că oamenii de stiinta au descoperit ca o mare parte din genele despre care se credea ca sunt inutile ar fi, de fapt, implicate în aparitia cancerului.

Pâna în prezent, cea mai mare parte din ADN a fost considerata drept nefolositoare, mai exact o componenta fara vreun rol important în aparitia cancerului.

Astazi, a fost numit ADN necodant, iar oamenii de stiinta spun ca pseudogenele din aceasta zona neclara ar putea juca un rol în aparitia cancerului.

Doar aproximativ 2% din genomul uman era considerat functional, adica apt sa produca enzimele si proteine.


Etichete revista preseiEvenimentul ZileiAdevărulJurnalul NaţionalRomânia Liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live