Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Vineri, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

18 Aprilie 2012
Vizualizari: 792
Comentează add

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Adevărul.

Revista presei centrale, 18 aprilie

mirela-ursachi

România Liberă scrie despre "Cum se reţine contribuţia pensionarului la Sănătate". Publicaţia notează că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din 13 martie, publicate ieri pe site-ul său, procentajul de 5,5 la sută, ce reprezintă contribuţia pensionarilor la asigurările sociale de sănătate, se aplică numai veniturilor din pensii care depăşesc 740 de lei.

Casa Naţională de Pensii Publice a anunţat că noua modalitate de calcul se va aplica în mod automat, iar persoanele cu pensii mai mici de 740 de lei nu trebuie să depună cerere în acest sens. În plus, adaugă autorul articolului, Casa de Pensii subliniază că deciziile sunt general obligatorii şi au putere doar pentru viitor.

"Ungureanu faţă în faţă cu prima moţiune de cenzură" - titrează Jurnalul Naţional şi dă detalii despre temele cuprinse în document.

Ziarul îl citează pe co-preşedintele USL, Victor Ponta, care precizează că moţiunea va fi depusă cu numărul minim de semnături, cerut de lege, pentru a putea înainta, eventual după 10 iunie, o altă moţiune, în cazul în care prima nu va trece.

Totodată, Ponta menţionează că opoziţia nu se bazează pe voturile parlamentarilor puterii şi se aşteaptă ca aceştia din urmă să fie prezenţi în sală dar să nu voteze, lucru confirmat de purtătorul de cuvând al PDL, Sever Voinescu.

Sub titlul "Cine este noul şef al Fiscului" Evenimentul Zilei dezvoltă subiectul înlocuirii de la şefia ANAF a lui Sorin Blejnar cu Şerban Pop. Cotidianul face un scurt istoric al activităţii profesionale al noului preşedinte al Agenţiei şi adaugă că Sorin Blejnar va trece în fruntea departamentului pentru controlul marilor averi, din aceeaşi instituţie.

Tot în Evenimentul Zilei este abordată şi tema restituirii caselor naţionalizate. Publicaţia susţine că problema retrocedărilor a provocat noi complicaţii pentru PDL, în relaţia cu UDMR şi cu minorităţile naţionale, care nu sunt de acord cu proiectul guvernului pe acest subiect.

În privinţa intenţiei Executivului de a plafona despăgubirile băneşti şi de a sista retrocedările în natură a proprietăţilor, avocaţii recunosc faptul că CEDO nu respinge plafonarea, dar adaugă că propunerea autorităţilor nu ar respecta Constituţia.

În fine, Adevărul dezvăluie că "Uniunea Europeană cere taxe reduse pe muncă". Micşorarea impozitelor în domeniu, salariul minim garantat şi subvenţiile pentru primul loc de muncă - sunt câteva dintre măsurile pe care Comisia Europeană le anunţă azi pentru relansarea pieţei muncii, în condiţiile în care rata şomajului în forul comunitar a crescut alarmant.


Etichete România LiberăJurnalul NaţionalEvenimentul ZileiAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live