Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Octavian Begu

17 Mai 2012
Vizualizari: 1192
Comentează add

Articole din Adevărul, Jurnalul Naţional, România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 17 mai

octavian-begu

De ce vrea statul suprataxarea companiilor, aflăm din România Liberă unde se arată că Ministerul Economiei speră să completeze pierderile de la bugetul de stat.

Evenimentul Zilei crede, în schimb, că Petroliştii români sunt şantajaţi emoţional, în special Petrom pentru a accepta majorarea redevenţelor.

Sub titlul "Petroliştii banii înapoi", editorialistul Jurnalului Naţional vorbeşte de profituri exorbitante obţinute prin practicarea unor preţuri nejustificat de mari.

Majoritatea ziarelor se referă si la haosul bancar din Grecia.

În Bursa, citim declaraţia oficialului BNR, Nicolae Cinteză, potrivit căreia nu există informaţii că băncile elene şi-ar fi retras bani din România.

Ziarul Financiar îl citează pe ministrul de finanţe, Florin Georgescu, convins că autorităţile nu vor fi nevoite să folosească banca-punte, instrument introdus recent de BNR pentru cazurile băncilor aflate în dificultate.

Sub titlul "Punga Goală te bagă în boală", Adevărul prezintă un studiu potrivit căruia durerile de stomac, insomnia sau chiar depresia sunt câteva dintre efectele pe care le pot resimţi cei stresaţi din cauza datoriilor.

România Liberă susţine că noul ministru al Educaţiei, până acum două zile lider de sindicat, ar putea fi în conflict de interese dacă va lua o decizie favorabilă sindicatelor din învăţământ care, în acest moment, se află în proces cu ministerul.

Jurnalul Naţional ne informează că producătorii de medicamente cer suspendarea taxei clawback.

Companiile spun că sunt ameninţate de faliment pentru că ar fi fost taxate de fosta conducerea a CNAS inclusiv pentru medicamente expirate sau inexistente la noi.

Cu titlul "Gunoiul de aur", Evenimentul Zilei scrie, pe prima pagină, despre licitaţia de la Bacău pentru adjudecarea celei de-a doua gropi ecologice de gunoi.

Societatea agreată de primărie ar fi câştigat cu o ofertă de dumping, iar apoi şi-ar fi umflat conturile cu banii obţinuţi din supraevaluarea serviciilor prestate.

Povestea unui imens eşec: ratarea investiţiei Mercedes, o aflăm din România Liberă în serialul dedicat culiselor investiţiei producătorului de maşini Daimler-Benz în Ungaria, în dauna României.

Înaintea Derby-ului Steaua-Dinamo de diseară, Adevărul scrie că roş-albaştrii sunt deja campioni la banii obţinuţi din vânzarea de bilete la meciurile disputate pe Arena Naţională.

Acestea i-ar fi adus lui Gigi Becali peste 3 milioane de euro.


Etichete AdevărulJurnalul NaţionalRomânia LiberăEvenimentul ZileiBursaZiarul Financiar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live