Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

14 Mai 2012
Vizualizari: 1088
Comentează add

Articole din Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 14 mai

mirela-ursachi

 "Impozitarea salariilor în trei trepte şi CAS redus din 2013" - scrie Jurnalul Naţional despre planurile Guvernului Ponta pentru anul viitor.

Autorul articolului dă detalii despre afirmaţiile făcute ieri de primul ministru, la un post privat de televiziune, în privinţa  intenţiei introducerii impozitului progresiv şi  a reducerii contribuţiei la asigurările sociale de sănătate pentru angajatori.

De asemenea, este prezentată viziunea şefului Executivului vizavi de majorările salariale anunţate pentru anul în curs şi recuperarea de către pensionari a banilor opriţi la CAS, măsuri pe care Guvernul intenţionează să le aplice chiar dacă va fi nevoie să taie din banii alocaţi pentru achiziţii şi deplasări externe.

România Liberă încearcă să răspundă la întrebarea "Cum va juca Guvernul Ponta cartea anticorupţiei". Ziarul notează că, după instalarea actualului Executiv, ambasadele Marii Britanii şi Germaniei au anunţat că este spre binele României menţinerea monitorizărilor pe Justiţie şi că vor urmări implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie.

Publicaţia punctează prevederile acestei Strategii şi menţionează că declaraţiile oficialităţilor britanice şi germane pe acest subiect reprezintă un semnal transmis USL-ului, prin care se anunţă monitorizarea propunerilor pentru conducerea DNA, în contextul în care şeful instituţiei, Daniel Morar, îşi încheie mandatul în luna iulie, imediat după ce Comisia Europeană va face public raportul final pentru România.

Adevărul dezvăluie previziunile economice ale Bruxelles-ului, potrivit cărora "România va avea o creştere economică solidă în 2012 şi în 2013". Publicaţia prezintă estimările Comisiei Europene legate de creşterea Produsului Intern Brut la nivelul forului comunitar pe anul în curs, precum şi pe anul viitor, Polonia fiind campioană la acest capitol.
 
În privinţa României, autorităţile de la Bruxelles consideră că cererea internă şi absorbţia mai bună a fondurilor comunitare vor determina o creştere semnificativă a PIB-ului.
 
Tot Adevărul titrează: "Salt spectaculos spre Olimpiadă", cu referire la echipa feminină de gimnastică a României, care a obţinut şase medalii la Campionatele Europene de la Bruxelles, şi estimează că se află printre favorite pentru a câştiga aurul şi la Jocurile Olimpice de la Londra, care se deschid pe 27 iulie.

Etichete revista preseiziarearticoleJurnalul NaţionalRomânia LiberăAdevărul

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live