Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 21 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Arhiva Emisiuni

Autor

Mirela Ursachi

12 Decembrie 2011
Vizualizari: 3414
Comentează add

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Curierul Naţional şi Jurnalul Naţional.

Revista presei centrale, 12 decembrie

mirela-ursachi

"Austeritatea devine politica oficială a Europei" - titrează România Liberă.

Ziarul comentează că "reuniunea istorică a şefilor de stat şi de Guvern ai ţărilor membre ale Uniunii Europene, de joi de la Bruxelles, a consfinţit extinderea disciplinei germane la nivelul întregii Europe continentale şi oficializarea politicii de austeritate."

Totodată, România Liberă trece în revistă condiţiile noului acord interguvernamental care trebuie semnat la summitul din martie anul viitor, şi care prevede ca până la finalul lui 2012 statele semnatare să îşi modifice Constituţia astfel încât să îşi asume limitarea deficitului şi datoriei.

Acelaşi subiect este dezvoltat şi de Evenimentul Zilei, care îl citează pe preşedintele Traian Băsescu, potrivit căruia, taxele şi impozitele României rămân neschimbate, chiar dacă Bruxelles -ul va impune reguli bugetare şi fiscale stricte.

Şi Adevărul prezintă acordul de la Bruxelles sub aspectul discuţiilor de pe plan intern, referitoare la schimbarea Constituţiei.

Publicaţia citează atât reprezentanţi ai puterii cât şi ai opoziţiei, care îşi susţin punctul de vedere pe această temă, şi mai dezvăluie cât se va împrumuta România anul viitor pentru a-şi acoperi datoriile şi deficitul.

"2012 va fi un an greu pentru companiile de stat" - anunţă Curierul Naţional.

Articolul enumeră obligaţiile pe care Guvernul de la Bucureşti le are de îndeplinit, în urma acordului cu FMI, printre care urgentarea privatizărilor Poştei Române şi societăţii Electrocentale Bucureşti.

"Conform scrisorii de intenţie convenite de Executiv cu FMI la ultimele negocieri, autorităţile române trebuie să selecteze o bancă de investiţii şi să publice prospectul pentru privatizare până la jumătatea lunii februarie, astfel încât procedurile să fie încheiate până la finele lui aprilie 2012.

"Trenuri vechi cu nume noi" scrie Jurnalul Naţional şi explică în subtitlu: "De la Personal şi Accelerat la Regio şi Interregio".

Publicaţia dă detalii despre noul plan de mers al trenurilor, ce a intrat ieri în vigoare, şi prezintă particularităţile categoriilor de trenuri, legate de viteză, număr de opriri şi confort.


Etichete revista presei centralearticoleziareRomânia LiberăEvenimentul ZileiAdevărulCurierul NaţionalJurnalul Naţional

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live