Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Revista presei centrale, 10 iunie

Articole din România Liberă, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei şi Adevărul.

Revista presei centrale, 10 iunie

Articol de Nicoleta Turcu, 10 Iunie 2011, 08:05

Olanda ne blochează accesul în Schengen până în 2012 - scrie astăzi România Liberă şi explică: Consiliul European pentru Justiţie şi Afaceri Interne, reunit ieri la Luxemburg, a luat notă de faptul că sistemele de control la graniţă ale României şi Bulgariei corespund standardelor Schengen, dar miniştrii nu au stabilit o dată a aderarii celor două ţări.

Vocea cea mai vehementa împotriva integrarii a fost a Olandei. Rezervele Olandei sunt împărtăşite de Franţa, Germania, Suedia, Finlanda şi Danemarca.

Olanda a cerut o perioada de proba, iar Franta, un nou dispozitiv de supraveghere, ambele evocând data viitorului raport al Comisiei Europene din iulie 2012.

Din România Liberă mai citim şi cât valorează sănătatea pentru autorităţile locale.

La aproape zece luni de la preluarea spitalelor de către primării, rezultă că autorităţile locale şi-au facut parţial temele şi că, până acum, numărul primăriilor implicate este mic.

Doar o treime dintre cele care au preluat spitalele şi-au făcut treaba şi au derulat investiţii majore, care să ducă şi la îmbunătăţirea serviciilor medicale pentru pacienti.

Ministrul Sănătăţii Attila Cseke a precizat că în Olt şi Vrancea, autorităţile locale nu au dat niciun leu spitalelor, iar în alte 10 judeţe s-au investit 1.000 de lei.

Evenimentul Zilei scrie despre Reţete de fraudare în sănătate. Medicii specialişti împart cu farmaciştii banii din reţete false, ce reprezintă 20% din bugetul alocat medicamentelor, iar doctorii de familie îşi rotunjesc veniturile prin comisioane de la laboratoare.

Circa 20% din toate reţetele prescrise sunt false, iar la ultimul control de rutina efectuat în primele luni ale anului au ieşit la iveala peste 2.000 de reţete fictive, prescrise inclusiv unor pacienti decedati de trei ani sau celor care nici nu pusesera piciorul în spital.

Tot Evenimentul Zilei publică un interviu cu şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, care spune că nu-i place imaginea sistemului pe care îl conduce.

După valul de disponibilizări care va face curăţenie în Poliţia Română, cei ramaşi în sistem vor trece prin schimbări profunde - a mai precizat Liviu Popa.

Astfel, poliţiştii vor fi supuşi unor teste din şase în şase luni, pentru a-şi arăta competenţele. În plus, vor fi filmaţi. Seful IGP vrea analiza activităţii fiecărui poliţist, iar schimbarile pe care le-a propus Ministerului de Interne au fost facute pe baza unui studiu.

Adevărul scrie pe prima pagină că trei din cinci români plecaţi în străinătate nu se mai întorc în ţară, iar în ultimii 10 ani am pierdut trei milioane de oameni, mai mult decât în orice război.

Românii economisesc aproximativ 40% din venituri, procent mult superior celui practicat de emigrantii celorlalte tari cuprinse în studiu: Albania, Moldova, Kosovo, Bosnia.

Între august 2009 si august 2010, ei au economisit aproape 12 miliarde de euro, din care au trimis în tara doar 2,8 miliarde. Restul de peste 9 miliarde de euro a fost depus în bancile de acolo.

Din Jurnalul Naţional citim că peste 550.000 de hectare de pădure au fost retrocedate ilegal.

Romsilva a informat deputatii din Comisia de abuzuri ca, în tara, sute de mii de hectare de padure au fost retrocedate cu încalcarea prevederilor legale.

Tristul bilanţ a fost adus la cunoştinţa parlamentarilor odată cu sesizarea Regiei privind retrocedarea în judeţul Timiş a peste 11.000 de hectare de pădure, cu o masă lemnoasă în valoare de peste 30 de milioane de dolari.

Acestea au fost cedate de autoritatile locale, cu ajutorul judecatorilor, unei societatifantoma, înfiintata de autorii celor mai mari defrisari din zona, mai scrie Jurnalul naţional.

Revista presei centrale, 9 iunie
Revista Presei 09 Iunie 2011, 08:08

Revista presei centrale, 9 iunie

Articole din Evenimentul Zilei, România Liberă, Jurnalul Naţional, Adevărul şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 9 iunie
Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista Presei 07 Septembrie 2012, 07:12

Revista presei centrale, 7 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Adevărul, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Curierul Naţional.

Revista presei centrale, 7 septembrie
Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista Presei 06 Septembrie 2012, 07:26

Revista presei centrale, 6 septembrie

Articole din România Liberă, Evenimentul Zilei, Bursa, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional şi Adevărul.

Revista presei centrale, 6 septembrie
Revista presei, 3 septembrie
Revista Presei 03 Septembrie 2012, 07:13

Revista presei, 3 septembrie

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, Curierul Naţional şi România Liberă.

Revista presei, 3 septembrie
Revista presei, 31 august
Revista Presei 31 August 2012, 07:12

Revista presei, 31 august

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Ziarul financiar şi România liberă.

Revista presei, 31 august
Revista presei centrale, 30 august
Revista Presei 30 August 2012, 06:54

Revista presei centrale, 30 august

Articole din Adevărul, Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Ziarul Financiar.

Revista presei centrale, 30 august
Revista presei centrale, 28 august
Revista Presei 28 August 2012, 07:29

Revista presei centrale, 28 august

Articole din Evenimentul Zilei, Jurnalul Naţional, România Liberă şi Adevărul.

Revista presei centrale, 28 august
Revista presei centrale, 27 august
Revista Presei 27 August 2012, 07:48

Revista presei centrale, 27 august

Articole din România Liberă, Ziarul Financiar, Jurnalul Naţional, Evenimentul Zilei, Curierul Naţional, Adevărul şi Bursa.

Revista presei centrale, 27 august