Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandra Stoica

4 Septembrie 2012
Vizualizari: 2363
Comentează add

Articole din Evenimentul zilei, Adevărul, Jurnalul naţional, Evenimentul Zilei şi România liberă.

Revista presei, 4 septembrie

alexandra-stoica

"Efectul crizei: 63 la sută dintre anagajaţi sunt stresaţi" - rezultatele unui studiu, publicate în JURNALUL NAŢIONAL. "Românii sunt la limita epuizării, iar angajatorii sunt afectaţi de scăderea eficienţei şi a productivităţii". Cauzele principale sunt situaţia financiară personală, clienţii şi colegii.

"Sucurile sunt adevărate bombe pentru copii" citim în EVENIMENTUL ZILEI. "Inspectorii de la protecţia consumatorilor au găsit nereguli grave la băuturile carbogazoase vândute în magazine". Foarte puţin sirop natural, restul: aditivi şi zaharuri periculoase pentru sănătate. 

"Câinii latră la Roşia Montană, licenţa trece la Certej" scrie BURSA. Eldorado Gold Corporation anunţă că în trei ani începe exploatarea de aur cu cianuri în judetul Hunedoara. Autorităţile au considerat că este acceptabil impactul produs de consumul a 29 de milioane de metri cubi de apa din râul Mures şi defrişarea a 187 de hectare de pădure. Ministrul Mediului Rovana Plumb a dispus verifcarea în regim de urgenţă a acordului de mediu pentru Certej.

"Italienii din Banat au trecut de la speculă la sapă" aflăm din ADEVĂRUL. Au întinse terenuri în judetul Timis, pe care nu au reuşit să le revânda, asa ca s-au apucat de agricultură. Nemţii si spaniolii vin din urmă.

JURNALUL NAŢIONAL susţine că fostul ministru "Udrea a dat contracte de 544 de milioane de euro în baza unor acte false" omului de afaceri Nelu Iordache pentru lucrări de infrastructură. Mai precis, în baza unor garanţii de la o bancă din Irak falsificate: banca neagă emiterea vreunui document, numele în arabă al preşedintelui băncii fiind doar o înşiruire fără logică de semne. Urmează o sesizare către Parchet. 

ROMÂNIA LIBERĂ "Regii asfaltului promit autostrăzi-chilipir" Ofertele constructorilor pentru un total de 110 kilometri în vestul şi centrul ţării conţin elemente stranii. Cum ar fi tronsoane licitate la 40 la sută din valoarea estimată de CNADNR. 

"Exportatorii români au niciun sprijin de la Ministerul de Externe" - citim în ZIARUL FINANCIAR . "Mergem singuri să facem afaceri în străinătate, nu aşteaptă nimeni după stat", spun oamenii de afaceri. Delegaţiile comerciale din străinătate le răspund evaziv sau deloc la solicitări. "Suntem trataţi cu sictir. În loc să vină ei la noi, trebuie să ne rugăm de ei" - spune un exportator cu afaceri de 3,5 milioane de euro.

EVENIMENTUL ZILEI crede că "Ponta face paşi mici spre Băsescu". Care ar fi semnele de coabitare pe care le-a observat Evenimentul: premierul şi-a îndulcit discursul şi, dintr-o dată, consideră că măsurile de disciplină bugetară ar putea fi folosite în interesul României. De asemenea, îl invită pe Traian Băsescu să colaboreze în problema aderării la spaţiul Schengen. 

ROMÂNIA LIBERĂ estimează că partidele au de rezolvat o "Nouă ecuaţie electorală. Încercarea eşuată a USL de a-l demite pe Traian Băsescu modifică radical startul partidelor pentru alegerile parlamentare". Ieri, chiar Victor Ponta recunoştea că obiectivul fixat de 66 la sută, majoritatea constituţională adică, la 50 la sută plus unu mandate. Urmează o bătălie dură pentru repartizarea candidaturilor comune, mai ales că Uniunii Social-Liberale s-a alăturat şi UNPR. 

ADEVĂRUL "Ratarea sinuciderii povestită pe larg de însuşi Adrian Năstase". A descris detaliat scena, cum şi-a pregătit pistolul, cum s-a desfăşurat lupta cu poliţistul. „Am simtit o arsura puternică", spune fostul premier.
   


Etichete AdevărulJurnalul naţionalEvenimentul ZileiRomânia liberă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live