Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

11 Septembrie 2012
Vizualizari: 2210
Comentează add

Profitând de interesul enoriaşilor, preoţii catolici polonezi s-au asociat cu o editură locală pentru a edita lunar o revistă de "alungare a demonului".

Revistă despre exorcizare, lansată de preoţi catolici

cristina-ghioca

Foto: Arhivă Agerpres.

În Polonia preoţii catolici au lansat prima revistă dedicată exorcizărilor pe fondul creşterii interesului populaţiei faţă de acest subiect.

Primul număr al revistei Egzorcysta a fost publicat de o editură locală, are 62 de pagini şi costă 2, 34 euro.

Între articolele promovate se numără "Satan este real" şi "New Age - aspiratorul spiritual", informează agenţia France Presse.

Potrivit preotului Aleksander Posacki, expert în demonologie şi exorcist, în ultimii 15 ani, numărul de exorcisti din Polonia a crescut de la patru la peste 120.

În opinia acestuia, creşterea numărului de cazuri de posedare din Polonia, una dintre cele mai catolice ţări europene, a fost cauzată de schimbarea comunismului ateu cu capitalismul de piaţă în 1989.

"Această creştere a fost cauzată, indirect, de schimbarea sistemului: capitalismul creează mai multe oportunităţi pentru a face afaceri în domeniul ocultismului. Prezicerea viitorului a devenit o categorie căutată de fisc", a declarat părintele Posacki.

"Dacă oamenii pot să facã bani din asta, bineînţeles că acest domeniu va prospera, dar pagubele spirituale vor progresa şi ele", a adăugat părintele.

El a precizat că exorcismul autentic se practică în regim de gratuitate absolută.

Potrivit preotului, ritualurile de exorcizare utilizate de Biserică au fost aprobate în 1999 de Papa Ioan Paul al II-lea.

Un alt preot exorcist, părintele Andrzej Grefkowicz, susţine că persoanele care apelează la serviciile de exorcizare îşi pot aştepta rândul până la trei luni.
   
Potrivit acestuia, preoţii care practică exorcismul colaborează cu psihiatrii pentru a nu confunda o maladie mintală cu un caz de posedare.


Etichete exorcizarepreoţiPoloniarevistăSatanPapa Ioan Paul al II-lea

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live