Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ana-Maria Cîrstea, Râmnicu Vâlcea

11 August 2020
Vizualizari: 259
Comentează add

În această săptămână oferta vizează locuri de muncă în țări, precum: Norvegia, Germania sau Spania. Se caută grădinari, măcelari și vopsitori auto.

Revin ofertele de muncă în străinătate

ana-maria-cirstea-ramnicu-valcea

Spațiul economic european începe să-și revină ușor, spun consilierii români ai Serviciului European de Ocupare a Forței de Muncă. Germania, Norvegia și Spania sunt printre țările care caută muncitori la noi în țară, singura condiție impusă fiind cunoașterea limbii engleze sau germane. Mai multe ne spune corespondenta noastră, Ana Maria Cârstea.

Reporter: Reapariția ofertelor de muncă în spațiul economic european reflectă o revenire timidă a pieţei în Uniunea Europeană.

În această săptămână oferta vizează locuri de muncă în țări, precum: Norvegia, Germania sau Spania. Se caută grădinari, măcelari și vopsitori auto.

Liviu Cochirlea, consilier EURES, purtătorul de cuvânt al AJOFM Vâlcea: Au început ușor angajatorii din Uniunea Europeană să fie interesați de persoanele în căutarea unui loc de muncă din România. Astfel, dacă a început Norvegia cu 30 de tâmplari, la un moment dat am avut și 70 ceva de locuri de muncă, ajungând ca în această săptămână să avem 54 de locuri de muncă vacante în Uniunea Europeană.

Reporter: Pentru locurile disponibile în această săptămână în spațiul economic european, cei interesați trebuie să știe că esențial pentru ocuparea lor este cunoașterea limbii engleze sau a limbii germane. Pe de altă parte, pentru toamna acestui an, Spania pregătește o nouă ofertă pentru cei interesați să lucreze în agricultură, îndeosebi la culesul de căpșuni./csimion/schelaru


Etichete (ii)ofertemunca

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live