Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Stelian Radu-Cacuci, Oradea

31 August 2015
Vizualizari: 1087
Comentează add

Ministrul Liviu Pop afirmă că revendicările minerilor de la exploatarea Băiţa din judeţul Bihor vor fi discutate şi rezolvate mâine la prânz de către consiliul de administraţie.

Revendicările minerilor de la Băiţa, "rezolvate marţi la prânz"

stelian-radu-cacuci-oradea

Miner. Arhivă Foto: Ilie Pintea. 

Revendicările minerilor de la exploatarea de stat Băiţa din judeţul Bihor vor fi discutate şi rezolvate mâine la prânz, de către Consiliul de administraţie al firmei, a precizat ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a avut în această seară o întâlnire cu reprezentanţii celor trei firme existente la Băiţa. 

Întrucât au apărut documente noi elaborate pe plan local, mâine se vor relua discuţiile pentru clarificarea situaţiei licenţelor şi a dreptului de exploatare în perimetrul minier.

La Băiţa 55 de mineri s-au baricadat în subteran acum şapte zile, iar astăzi 15 ortaci de la suprafaţă au intrat în greva foamei. 

Protestatarii solicită să poată continua exploatarea calcarului, licenţa de exploatare fiind retrasă de Agenţia Naţională de Resurse Minerale uneia din cele două firme private. 

Activitatea companiei de stat Băiţa este dependentă de cea a firmelor private, cu care are contracte de întreţinere a echipamentelor şi respectiv de evacuare a apei din galerii.

Alături de Liviu Pop, la Băiţa au fost prezenţi şeful ANRM Aurel Gheorghe şi secretarul de stat în Ministerul Economiei Maricel Popa.


Etichete Ministrul pentru dialog socialLiviu PopmineriBaitaBihorprotestlicenta de exploatareministerul economieisecretarul de stat în Ministerul Economiei Maricel Popacalcardolomitaşeful ANRM Aurel Gheorghe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live