Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

21 Ianuarie 2022
Vizualizari: 308
Comentează add

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație.

Revendicări salariale ale sindicaliştilor din Educație

 Foto arhivă

Premierul Nicolae Ciucă a discutat, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții Federației Sindicatelor din Educație. Aceştia sunt nemulțumiți de subfinanțarea învățământului românesc, domeniu despre care spun că se găsește într-un moment critic. Guvernanţii cunosc toate problemele, pentru că ele nu sunt noi, ci durează de ani de zile, spune președintele Federației "Spiru Haret", Marius Nistor. Dacă nu se va ajunge la nicio înțelegere, se va apela și la alte forme de protest decât greva de avertisment de miercuri.

Marius Nistor: Cum poți lucra în sistemul de învățământ, când ai un debutant cu studii superioare de lungă durată care primește un salariu de 2.350, iar dacă lucrează și în mediul rural și este obligat să își deconteze naveta, pentru că primăriile, de regulă, nu fac acest lucru, deși este drept stipulat prin lege, gândiți-vă cu ce anume mai rămâne. Vrem învățământ de calitate, vrem să avem oameni foarte buni în sistem, pe unii îi avem, dar îi pierdem, dar cu o salarizare care ne situează pe ultimul loc în Europa, și asta în condițiile în care Uniunea Europeană a recomandat foarte clar  tuturor statelor membre să crească alocările pentru educația şi să motiveze corespunzător resursa umană.

Realizator: Subfinanțarea sistemului de învățământ este în primul rând o lovitură dată elevilor, spun sindicaliștii. Educația copiilor are de suferit, entru că foarte mulți profesori buni aleg să părăsească sistemul.


Etichete (ii)salariieducație

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live