Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 141
Comentează add

Reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO

radiojurnal

  

La Bruxelles continuă, astăzi, reuniunea miniştrilor de externe ai statelor membre NATO. Se vor discuta în principal chestiuni legate de securitatea la Marea Neagră şi va exista un schimb de opinii privind Rusia şi China.

Summitul a început ieri şi este ultimul de anul acesta al şefilor diplomaţiilor din ţările Alianţei. Presa internaţională comentează că NATO se desparte cu această ocazie de era Donald Trump şi îl aşteaptă cu nerăbdare pe Joe Biden.

Reporter: Ciprian Sasu - Alianța Nord-Atlantică a întors foaia cu această reuniune și așteaptă instalarea la Casa Albă a lui Joe Biden pentru a consolida legăturile cu Statele Unite, comentează France Presse. Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, îl așteaptă cu nerăbdare la Bruxelles pe Biden pentru un summit la începutul anului 2021 și nu și-a ascuns satisfacția după alegerea fostului vicepreședinte a lui Barack Obama, menționează sursa citată.
 
Ieri, reuniunea a fost dedicată viitorului Alianței, pusă la încercare de neîncrederea pe care i-a inspirat-o Donald Trump, menționează agenția franceză de presă.
 
S-a discutat și despre schimbările în raportul de forțe, odată cu reînarmarea Rusiei și ascensiunea Chinei ca putere economică și militară. România este reprezentată de ministrul de externe Bogdan Aurescu.
 
Acesta a pledat pentru iniţierea procesului de redactare a unui nou concept strategic al Alianței.
 
Potrivit unui comunicat MAE, Bogdan aurescu a arătat că România va susține și se va implica activ în procesul de reflecție din cadrul Alianței NATO 2030, gestionat de secretarul general, menit să conducă la o veritabilă viziune strategică asupra profilului NATO.
 
(PH)

Etichete NATOministri de externe(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live