Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Joi, 09 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

13 Februarie 2019
Vizualizari: 539
Comentează add

Miniştrii apărării din NATO discută încălcarea de către Rusia a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare.

Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO

amalia-bojescu

 Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Miniştrii apărării din NATO discută la Bruxelles despre provocările de securitate majore, inclusiv încălcarea de către Rusia a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare.
 
Alte teme de discuţie sunt revizuirea misiunilor NATO în Afganistan, Kosovo şi Irak,  dar şi împărţirea echitabilă a cheltuielilor între statele aliate.
 
Încălcarea de Rusia a tratatului privind rachetele nucleare cu rază intermediară este subiectul ce ţine agenda de miercuri, 13 februarie, a reuniunii miniştrilor apărării din statele membre NATO.
 
Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, spunea în această dimineaţă că Rusia continuă să încalce tratatul prin desfăşurarea de noi rachete cu capacităţi nucleare. Acestea sunt greu de detectat, sunt mobile şi pot ajunge în oraşe europene, lucru preocupant pentru Alianţă, sublinia secretarul general, care a cerut din nou Rusiei să respecte tratatul.
 
În acest context, Jens Stoltenberg a anunţat că intenţionează să se întâlnească la sfârşitul săptămânii la Munchen la conferinţa de securitate cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, pentru a discuta pe marginea tratatului privind forţele nucleare intermediare.
 
Jens Stoltenberg mai spunea că NATO începe pregătirea unor măsuri defensive, în condiţiile în care INF îşi va pierde valabilitatea.
 

Etichete Jens StoltenbergBruxellesNATOapăraremilitariRusiaIrakAfganistanSerghei LavrovINFKosovo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live