Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END (Continuare) Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Februarie 2019
Vizualizari: 462
Comentează add

Cecilia Malmström, comisarul european pentru comerţ, va deschide joi, la Bucureşti, Reuniunea informală a miniştrilor comerţului.

Reuniunea informală a miniştrilor comerţului, la Bucureşti

florin-lepadatu

 

Cecilia Malmström, comisarul european pentru comerţ, va deschide joi, la Bucureşti, Reuniunea informală a miniştrilor comerţului, eveniment organizat în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

La Biblioteca Centrală Universitară va avea loc şi o sesiune de dialoguri cu cetăţenii, la care vor participa comisarul Cecilia Malmström şi ministrul pentru IMM-uri şi comerţ Ştefan-Radu Oprea.

Miercuri, statele membre ale Uniunii Europene au validat, la reuniunea Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi, acordul politic obţinut de România cu Parlamentul European în privinţa Directivei Drepturilor de Autor în Piaţa Unică Digitală.

Directiva oferă o remunerare corectă a deţinătorilor de drepturi de autor şi ţine cont şi de interesele utilizatorilor privaţi - a explicat, pentru RRA, ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Daniel Breaz.

Daniel Breaz: "Cetăţenii europeni vor avea acces la o ofertă mai bogată de conţinut cultural online şi materiale educaţionale, precum şi la ştiri fiabile şi de calitate.

Directiva va avea un impact pozitiv asupra unei largi categorii de actanţi, ca de exemplu: editori de presă, instituţii culturale, instituţii de învăţământ, artişti, interpreţi, creatori şi profesionişti din domeniul culturii.

Săptămâna trecută, reprezentanţii Comisiei Europene, Consiliului şi Parlamentului European au ajuns la o înţelegere asupra Directivei drepturilor de autor, care obligă giganţii internetului, precum Google şi Facebook, să împartă veniturile cu industriile creative şi să înlăture conţinutul protejat de copyright de pe YouTube sau Instagram.

Directiva urmează să fie votată în şedinţa plenară a Parlamentului European şi să fie adoptată, apoi, în Consiliul Uniunii Europene", informează Rador.


Etichete UECEPreşedinţia Consiliul UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live