Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

12 Martie 2019
Vizualizari: 400
Comentează add

Participă responsabilii cu afaceri europene din statele membre, prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans şi comisarul european pentru buget, Günther Oettinger.

Reuniunea Consiliului Afaceri Generale, în desfăşurare la Bucureşti

carmen-gavrila

La Bucuresti, se desfăşoară o reuniunea informală a Consiliului Afaceri Generale, organizată de preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene.

S-a discutat deja despre viitorul buget comun după 2020.

Participă responsabilii cu afaceri europene din statele membre, prim-vicepreşedintele Comisiei, Frans Timmermans şi comisarul european pentru buget, Günther Oettinger.

Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene se va concentra pe finalizarea cadrului de negociere pentru viitorul buget european după 2020, până la summitul Consiliului European din iunie.

La o întrebare Radio România, ministrul Ciamba a explicat că acum preşedinţia română încearcă să finalizeze aspectele tehnice şi sectoriale, înainte să poată să înceapă discuţia politică.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat că are încredere în preşedinţia română a Consiliului să obţină progrese în dosarul bugetului.

Timmermans a mai spus că într-o uniune cu state tentate de populism şi naţionalism, cu provocări dinspre Rusia şi China şi o inegalitate crescută la nivel social, este nevoie de soluţii la nivel european.


Etichete Reuniunea Consiliului Afaceri GeneraleBucureştiprim-vicepreşedintele ComisieiFrans Timmermanscomisarul european pentru bugetGünther Oettingerciamba

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live