Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA VERII Marţi, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

21 Iunie 2013
Vizualizari: 2063
Comentează add

Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România a spus că "Radio România este mândru să fie parte a Euroclassic Notturno”!

Reuniunea anuală Euroclassic Notturno găzduită de Radio România

radio-romania

Preşedinte Director General al Radio România, Ovidiu Miculescu alături de Jorunn Hope, Preşedintele Comisiei Euroclassic Notturno şi Christian Vogg, director al Radio EBU Media Department. Foto: Alexandru Dolea.

Vineri, 21 iunie, reuniunea anuală a Euroclassic Notturno, care se desfăşoară până pe 23 iunie la Grand Hotel Continental Bucureşti, a fost deschisă de domnul Ovidiu Miculescu, Preşedinte Director General al Radio România.

Încântat să se întâlnească cu membrii radiourilor publice prezenţi la reuniunea din Capitala României, domnul Ovidiu Miculescu a accentuat că "Radio România este mândru să fie parte a Euroclassic Notturno, program care şi-a dovedit în timp fiabilitatea, aducând îmbunătăţiri importante în oferta muzicală a fiecărui post de radio, prin larga paletă a repertoriului muzical furnizat, prin stilurile muzicale abordate, artiştii şi reperele culturale create de acest amplu program muzical nocturn”.

Domnul Ovidiu Miculescu i-a îndemnat pe reprezentanţii radiourilor publice europene să se bucure şi de „tot ceea ce Bucureştiul oferă, prin locurile sale frumoase, sunetele, gusturile şi întreaga sa ambianţă, în care cultura are un loc aparte”.

Foto: Întâlnirea Euroclassic Notturno. Sursa: Alexandru Dolea.

Menţionând "atacul” permanent al celorlalte stiluri muzicale asupra muzicii clasice, preşedintele serviciului public de radio din România a subliniat că muzica clasică are în Radio România un aliat de nădejde, care îşi va îndeplini în continuare misiunea sa "nu numai prin programele celor două posturi, Radio România Muzical şi Radio România Cultural, dar şi prin activităţile sale off-air, prin programele sale muzicale sau educaţionale”.

Doamna Jorunn Hope, Preşedintele Comisiei Euroclassic Notturno şi Şef al departamentelor de Schimburi Muzicale şi Relaţii Internaţionale ale Radioului Norvegian, cea care conduce reuniunea, a mulţumit pentru primirea călduroasă de care membrii comisiei au avut parte la Bucureşti, subliniind că "în cadrul EBU muzica şi cultura românească sunt puternic reprezentate şi bine primite în Europa, iar colaborarea din cadrul Euroclassic Notturno este o adevărată comoară a colaborării prin EBU, milioane de oameni ascultând noaptea, dar şi ziua, acest program de muzică clasică”.

În contextul acestei reuniuni, domnul Christian Vogg, director al Radio EBU Media Department, a avut o întâlnire cu redactori-şefi şi directori ai posturilor Radio România, la sediul SRR, în care a prezentat componenta radio din cadrul EBU şi principalele sale direcţii de dezvoltare în relaţie cu noile tehnologii.

Euroclassic Notturno este un program de şase ore de muzică clasică, produs de BBC Radio, care utilizează înregistrările furnizate de membrii EBU, reoferindu-le acestora spre transmitere integrală sau parţială.

Difuzarea pe sateliţii EBU a programului muzical de la Londra are loc în fiecare noapte între 00.00 şi 06.00, ora Europei Centrale, fiind preluat de difuzorii publici şi transmis pe frecvenţele proprii. În acest fel, se difuzează un program continuu de muzică de înaltă calitate artistică, într-un mod economic şi eficient.


Etichete Ştiri BucureştiRadio RomâniaEuroclassic NotturnoOvidiu MiculescuEBUmuzicăRadioului NorvegianJorunn HopeChristian VoggSRRBBCsateliţi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live