Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

6 Februarie 2018
Vizualizari: 959
Comentează add

Reuniunea analizează gradul în care obiectivele politice ale Alianţei au fost îndeplinite, precum şi direcţiile pentru următorul ciclu de planificare a apărării.

Reuniune România-NATO la Bucureşti

radiojurnal

  Jens Stoltenberg, secretar general NATO. Foto: nato.int.

Specialişti din cadrul Departamentului pentru politica de apărare şi ai Statului Major al Apărării, precum şi ai categoriilor de forţe, analizează, în cadrul unei reuniuni "România - NATO", care are loc la Bucureşti, gradul în care obiectivele politice ale Alianţei au fost îndeplinite, precum şi direcţiile pentru următorul ciclu de planificare a apărării.

Potrivit unui comunicat al MApN, bugetul alocat apărării pentru anul 2018 reprezintă două procente din PIB, iar fondurile destinate achiziţiei de echipamente majore reprezintă aproximativ 35 de procente din bugetul total, mult peste procentajul de 20% recomandat de NATO.

Printre priorităţile înzestrării în acest an se numără sistemul lansator multiplu de rachete cu bătaie mare HIMARS, al doilea sistem PATRIOT, Corveta multifuncţională şi sistemul de instalaţii mobile de lansare rachete antinavă, toate cu finanţare asigurată.


Etichete ArmatăStat MajorHIMARSPATRIOTRACHETECORVETĂnavăsistem

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live