Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 14 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cerasela Rădulescu, Bruxelles

8 Octombrie 2015
Vizualizari: 897
Comentează add

Miniştrii vor lua decizii privind o mai bună securizare a frontierelor externe şi privind politica de returnare a imigranţilor care nu se califică pentru statutul de refugiat.

Reuniune JAI pe tema imigraţiei și a securității frontierelor

cerasela-radulescu-bruxelles

Foto: thesyriacampaign.org.  

Miniştrii europeni ai justiţiei şi afacerilor interne se reunesc, astăzi, la Luxemburg, unde vor discuta despre imigraţie, securitatea frontierelor şi combaterea terorismului.

Pe agendă nu se află subiectul aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Miniştrii vor lua decizii privind o mai bună securizare a frontierelor externe şi privind politica de returnare a imigranţilor care nu se califică pentru statutul de refugiat.

Ei vor analiza şi stadiul implementării politici propuse de Comisia Europeană de repartizare a primilor 40.000 de refugiaţi în statele membre prin cote acceptate în mod voluntar.

La Luxemburg, Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne va adopta şi concluziile privind combaterea traficului de arme şi privind implementarea măsurilor împotriva terorismului.

După-amiază va avea loc şi conferinţa privind ruta est-mediteraneeană şi a Balcanilor de Vest.

Miniştrii afacerilor interne şi cei ai afacerilor externe se vor întâlni cu omologii lor din Turcia, Liban, Iordania şi Balcanii de Vest. Vor participa şi ţările asociate: Elveţia, Norvegia, Liechtenstein şi Islanda.

Domeniile principale de discuţie vor fi intensificarea sprijinului acordat Iordaniei, Libanului şi Turciei, primele ţări de azil care găzduiesc majoritatea refugiaţilor sirieni pentru a le ajuta să facă faţă presiunii.


Etichete JAIministri de interneUEaderare SchengenLuxemburgterorismfrontiereimigratieRomaniaBulgariarefugiati

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live