Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (* Meteo * Sport) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

22 Octombrie 2020
Vizualizari: 322
Comentează add

Reuniune a miniștrilor apărării din statele membre NATO

radio-romania-actualitati

  Foto: nato.int.

Miniștrii apărării din statele membre NATO vor evalua joi noile evoluții în materie de securitate, inclusiv amenințarea reprezentată de programele pentru spațiale Chinei și Rusiei care pot pune în pericol comunicații prin satelit ale Alianței.

Pe agenda reuniunii, la care participă și ministrul apărării, Nicolae Ciucă, este și amenințarea în creștere reprezentată de rachetele rusești.

Reporter: Carmen Gavrilă - "Miniștrii apărării vor analiza împărțirea echitabilă a efortului de apărare, întărirea posturii de apărare și descurajare în toate domeniile, întărirea rezistenței societăților din țările aliate la vulnerabilități și misiunile NATO în Afganistan și Irak.

Pe agenda miniștrilor apărării este și răspunsul NATO la provocarea în creștere, ca dimensiuni și complexitate, reprezentată de rachetele rusești.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a remarcat că aliații au căzut deja de acord asupra unui pachet echilibrat de măsuri politice și militare.

Chiar înainte de reuniune, NATO a publicat raportul anual privind cheltuielile de apărare în Alianță, iar documentul arată că 2020 este al șaselea an consecutiv în care aliații europeni și Canada au crescut investițiile în apărare."


Etichete nato(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live