Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Miercuri, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

27 Iunie 2014
Vizualizari: 1431
Comentează add

Uniunea trnsportatorilor rutieri cere guvernului "să nu discrimineze firmele în executare silită sau faliment" când vine vorba de returnarea unei părţi din acciza pe combustibil.

Returnarea accizei, "şi pentru firmele cu probleme"

alex-lancuzov

Foto: Arhivă.

Uniunea Naţionalã a Transportatorilor Rutieri din România solicitã Guvernului sã permitã returnarea a 4 eurocenţi din acciza suplimentarã de 7 eurocenţi şi pentru  operatorii economici care se aflã în procedurã de executare silitã, faliment, reorganizare judiciarã, dizolvare, sau lichidare.

Transportatorii aratã cã firmele din domeniu vor fi în situaţia de a nu mai putea concura în condiţii egale cu ceilalţi operatori şi  propun un  mecanism de compensare a datoriilor la bugetul de stat cu sumele ce urmeazã a fi recuperate din accizã.

Acest mecanism este deja utilizat cu succes în Ungaria unde s-a înregistrat creşterea consumului de motorinã şi transportatorii maghiari preferã sã alimenteze acasã, chiar dacã motorina fãrã TVA şi cu acciza rambursatã este ceva mai scumpã decât în Austria, tocmai datoritã avantajului oferit de posibilitatea de compensare, se aratã într-un comunicat UNTRR.

Peste 20 000 de mii de firme din sectorul transporturilor care nu au datorii la buget vor primi 4 eurocenţi din acciza suplimentarã de 7 eurocenţi, potrivit unui proiect de Hotãrâre de Guvern iniţiat de Ministerul Finanţelor.


Etichete transportatoriaccizăoperatori economicidatoriicompensarefirmeguvernacciză rambursată

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live