Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

27 Iunie 2019
Vizualizari: 612
Comentează add

Retragerea Ucrainei a fost cauzată de faptul că APCE a decis recent reprimirea delegaţiei ruse în organizaţie, după cinci ani de conflict instituţional cu Moscova.

"Retragerea Ucrainei din APCE este inoportună"

sergiu-stet

 Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei                Foto: Arhivă.

Dmitro Razumkov, şeful partidului neparlamentar ucrainean Servitorul Poporului, care l-a susţinut pe Volodimir Zelenski în alegerile prezidenţiale, a calificat drept nepotrivită retragerea delegației Ucrainei din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), după reprimirea Rusiei în organizaţie.

"Poziția partidului Servitorul Poporului este următoarea: retragerea din APCE este inoportună, fiindcă, atunci când vom intra în Parlament, nu vom putea reprezenta Ucraina în această instanţă", a explicat Razumkov, al cărui partid are toate şansele să intre în următorul legislativ de la Kiev, după alegerile anticipate programate pentru 21 iulie.

De asemenea, în opinia lui Razumkov, "nu este constructiv să întorci spatele şi să pleci". Pe de altă parte, Dmitro Razumkov a menționat că poziția noului parlament ucrainean, care va fi ales pe 21 iulie, va putea influența evoluțiile ulterioare în acest domeniu.

APCE a decis recent reprimirea delegaţiei ruse în organizaţie, după cinci ani de conflict instituţional cu Moscova, timp în care Rusia nu a îndeplinit nicio recomandare internaţională, mai ales în privinţa anexării Crimeii şi a situaţiei deţinuţilor politici sau a prizonierilor ucraineni.

În acest context, șeful delegației ucrainene la APCE, Volodimir Ariev, a declarat că Ucraina se retrage din APCE. "Criminalii au rămas nepedepsiți, iar cei ucişi au fost ignoraţi, nu le-a păsat de cei răniți și nici de cei ale căror vieţi au fost distruse. Au uitat de victime. Necazul altcuiva nu doare. Mai mult de cinci ani am ţinut agresorul şi infractorii în afara APCE. Tot timpul au fost încercări de reprimire a acestora în organizaţie, prin presiuni şi șantaj. Delegația ucraineană a rezistat, în timp ce Consiliul Europei a cedat", a acuzat deputatul ucrainean Ariev, şeful delegaţiei ucrainene la APCE.

Potrivit politicianului, "viitorul parlament ucrainean va trebui să decidă singur dacă să participe sau nu la activitatea acestei organizații discreditate".


Etichete Servitorul PoporuluiVolodimir ZelenskiAPCEVolodimir ArievAdunarea Parlamentară a Consiliului Europei,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live