Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Costin Grigore

14 Martie 2015
Vizualizari: 981
Comentează add

Procurorii DNA au anunţat reţinerea pentru 24 de ore a actualului primar al Slatinei, Ninel Florin Prina, şi a încă unei persoane în dosarul în care este implicat Darius Vâlcov.

Reţineri în dosarul în care este anchetat Darius Vâlcov

costin-grigore

Foto: Ionuţ Iamandi.

Procurorii anticorupţie au anunţat primele reţineri în dosarul în care ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, este acuzat de trafic de influenţă în perioada în care a fost primar la Slatina.

Potrivit DNA au fost reţinuţi pentru 24 de ore actualul primar al municipiului Slatina, Ninel Florin Prina, şi încă o persoană.

Comunicatul procurorilor explică şi traseul prin care mita de două milioane de euro ar fi ajuns la Darius Vâlcov.

Potrivit DNA, relaţiile de afaceri şi mită între Darius Vâlcov şi un administrator de firmă au început în 2009, când ar fi convenit, ca în schimbul acordării unor contracte publice, primarul să primescă 20% din valoarea acestora.

O perioadă, Darius Vâlcov ar fi ridicat direct banii în numerar, şi numai în lei, de la sediul firmei omului de afaceri.

Dar, în 2012, firma a început să aibă probleme financiare şi nu a mai putut să plătească tranşele mitei.

Este momentul în care intervine actualul primar, Ninel Florin Prina, la acea vreme viceprimar.

Conform materialului probator, Darius Vâlcov l-a trimis la omul de afaceri, unde au decis ca diferenţele de bani neonorate să fie plătite către o firmă prin încheierea unor contracte fictive.

De aici, transferul sumelor de bani a fost realizat prin intermediul şoferului primarului, şi el reţinut acum, şi cu ajutorul altor două persoane de încredere din anturajul viceprimarului.

A fost creat un circuit de documente financiar-contabile fictive, pentru a disimula provenienţa şi destinaţia reală a banilor - aproximativ două milioane de euro, în total.

Primarul municipiului Slatina, Ninel Florin Prina, urmează să fie adus astăzi, la Înalta Curte, cu propunerea de arestare preventivă.

Premierul Victor Ponta a reacţionat la cazul Vâlcov

Într-o postare pe Facebook, el a spus că cel mai important proiect al Guvernului în anul 2015 este Codul Fiscal la care Darius Vâlcov a avut şi va continua să aibă un rol determinant.

Premierul a ţinut să dea asigurări că acest proiect va merge mai departe "cu orice preţ şi în orice conjunctură politică".

Ministrul Darius Vâlcov este iniţiatorul noului cod, care propune scăderi semnificative de taxe şi impozite, şi de la care Guvernul asteaptă să aducă dezvoltare economică şi locuri de muncă. 


Etichete DNASlatinareţinereNinel Florin PrinaDarius Vâlcovtrafic de influenţăviceprimarcorupţieprocuroriacuzaţiianchetă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live