Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: LA DISPOZIŢIA DVS. Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Rusu

17 Ianuarie 2013
Vizualizari: 1781
Comentează add

Administratorul special al Hidroelectrica a anunţat disponibilizarea până în 30 iunie a 500 de salariaţi ai Hidroserv, iar joi, 154 de salariaţi ai companiei au primit preavizul.

Restructurări la Hidroelectrica

oana-rusu

Foto: Arhivă Agerpres.

Compania Hidroelectrica anunţă restructurări inclusiv în rândul conducerii.

Compania este în insolvenţă, iar administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, speră să rezolve problemele, în următoarele luni.

Remus Borza spune însă că şi alte întreprinderi de stat sunt în situaţie asemănătoare, şi numeşte 2013, drept anul marilor insolvenţe.

Administratorul special al Hidroelectrica, Remus Borza, este de părere că Oltchim, Poşta Română şi Termoelectrica ar trebui să intre în insolvenţă, pentru a fi restructurate şi transformate în companii profitabile. 

"Nici insolvenţa nu mai garantează minuni, la Oltchim. Deci, lichidarea nu profită nimănui, iar privatizarea nu e sustenabilă, la actualul model de organizare a combinatului; nu reprezintă interes pentru nimeni. Nu e o soluţie să se închidă peste tot", a declarat Remus Borza.

Posturi blocate

Administratorul special al Hidroelectrica a prezentat joi bilanţul celor aproape 6 luni de administrare specială a companiei şi a anunţat disponibilizarea până în 30 iunie a 500 de salariaţi ai Hidroserv, iar joi, 154 de salariaţi ai Hidroelectrica au primit preavizul de concediere.

161 de posturi au fost blocate, iar directorii au fost schimbaţi, a mai declarat Remus Borza.

"Am avut disponibilitate de a plăti şi un număr de salarii compensatorii. Evident că sindicatul, nesemnând acel protocol pe 11 ianuarie, aceste disponibilizări de astăzi sunt cu zero salarii compensatorii.

"Noua organigramă reduce numărul de directori de la 79 la 57. Niciun director din vechea gardă de la Hidroelectrica nu se mai regăseşte în funcţii de conducere", a mai spus administratorul special al Hidroelectrica. 

După rezilierea contractelor păguboase, renegocierea altora, tăieri şi reduceri de sporuri şi prime, dar şi renunţarea la investiţiile dezavantajoase, Remus Borza estimează pentru Hidroelectrica un profit record pentru anul 2013, de 430 de milioane de lei.

Administratorul special al Hidroelectrica vrea să ceară judecătorului sindic, ieşirea din insolvenţă la termenul din 26 iunie.


Etichete HidroelectricaRemus Borzainsolvenţăsalariaţidisponibilizări

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live