Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Iunie 2020
Vizualizari: 255
Comentează add

Restructurarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a provocat nemulţumiri în rândul angajaţilor disponibilizaţi şi a condus la audieri în Parlament.

Restructurarea Ministerului Lucrărilor Publice "a provocat nemulțumiri"

radiojurnal

Ion Ştefan. Foto: Agerpres

Restructurarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a provocat nemulţumiri în rândul angajaţilor disponibilizaţi şi a condus la audieri în Parlament.

Ministrul muncii şi cel al dezvoltării au fost chemaţi la audieri, la comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, după ce mai mulţi angajaţi s-au plâns de concedieri abuzive şi au trimis petiţii şi plângeri la Parlament şi în instanţă, ca urmare a deciziei de reorganizare a Ministerului Dzvoltării, care a dus la reducerea personalului instituţiei, de la 1.020 la mai puţin de 800.

Ministrul Ion Ştefan nu a răspuns invitaţiei, invocând probleme medicale, câteva răspunsuri scurte au venit prin apel telefonic din partea ministrului muncii, care a semnat, alături de alţi membri ai Cabinetului Orban, Hotărârea de Guvern privind reorganizarea Ministerului Dezvoltării.

Violeta Alexandru a spus că nu poate participa la discuţie, pentru că pregăteşte un pachet de măsuri pentru domeniile în care se menţin restricţiile de activitate, dar a declarat că în procesul de reorganizare a Ministerului Dezvoltării au fost parcurse toate etapele privind consultarea Comisiei pentru Dialog Social:


Violeta Alexandru: Comsia de Dialog Social din minister a fost convocată şi a avut loc o discuţie în cadrul acesteia. Nu este rolul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale să facă verificări şi să-şi exprime punctul de vedere asupra calităţii, oportunităţii desfăşurării lucrărilor acestei comisii. Aşa cum ştiţi, rolul nostru este de controlare metodologică a îndeplinirii procedurilor în vederea adoptării unui act normativ pe această speţă.


Reporter: Reprezentanţii Ministerului Dezvoltării, prezenţi în sala comisiei parlamentare, au precizat că examenele pentru ocuparea posturilor, ca urmare a reorganizării ministerului, s-a organizat pe criterii profesionale şi nu politice, cu respectarea legislaţiei în vigoare.

Preşedintele Comisiei de Muncă, din Camera Deputaţilor, social-democratul Adrian Solomon, a criticat, însă, termenul scurt pus la dispoziţia angajaţilor pentru pregătirea examenelor.


Adrian Solomon: Este atributul exclusiv al ministrului şi a echipei sale să organizeze ministerul aşa cum crede de cuviinţă. Ceea ce ne-a contrariat pe noi sunt termenele extrem de scurte pe care le-au gândit cei din echipa ministrului să le treacă în ordin. Pe 24, adică duminică, s-au semnat preavizele şi până pe 29 să se pregătească, în baza unei bibliografii destul de stufoase, fără tematică.


Reporter: Adrian Solomon nu a exclus posibilitatea ca social-democraţii să iniţieze o moţiune simplă la adresa ministrului dezvoltării, pentru modul în care a reorganizat instituţia pe care o conduce.

(RS)


Etichete RestructurareMinisterul Lucrărilor Publicenemultumiri(RS)parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live