Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Buculei, Suceava

16 Decembrie 2020
Vizualizari: 330
Comentează add

Restricții pentru cinci localități din județul Suceava

mihaela-buculei-suceava

  

Autoritățile locale din Suceava au decis impunerea de restricții, începând de astăzi și mâine, pentru cinci localități. Totodată, în alte patru comune, dar și în municipiul Fălticeni s-a decis ridicarea restricțiilor cauzate de rata mare de incidență a cazurilor de COVID-19. 

Reporter: Mihaela Buculei: Luând în considerare contextul epidemiologică actual înregistrat la nivelul județului Suceava, statistica zilnică privind incidența cazurilor pozitive de COVID-19 la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Suceava a adoptat hotărârea prin care începând de astăzi, 16 decembrie, pentru comuna Mitocu Dragomirnei și, începând de mâine, 17 decembrie, pentru comunele: Crucea, Dolhești, Șaru Dornei și Volovăț, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este cuprinsă între 1,5 și 3 la mia de locuitori, pentru o perioadă de 14 zile o serie de măsuri restrictive.
 
Printre care: desfășurarea activității în cadrul instituțiilor de spectacole cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, activitatea cu publicul a operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor se desfășoară fără a depăși o treime din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 6:00- 23:00. Totodată, având în vedere incidenţele cazurilor pozitive la mia de locuitori în ultimele 14 zile, CJSU a stabilit încetare a aplicabilității măsurilor stabilite prin hotărâri pentru municipiul Fălticeni, comunele Cacica, Pârteștii de Jos, Fântâna Mare și Grămești, unde incidența a scăzut sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.
 
Măsurile în discuție vor fi reevaluate de către CJSU Suceava în urma analizei efectuate de către Direcția de Sănătate Publică la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.
 
(PH)

Etichete Suceavarestrictii(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live