Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

19 August 2014
Vizualizari: 1170
Comentează add

Ministrul român de externe afirmă că inaugurarea, săptămâna viitoare, a gazoductului Iaşi-Ungheni va contribui la asigurarea independenţei energetice a R. Moldova faţă de Rusia.

Republica Moldova va importa gaz "şi de la vest"

radiojurnal

Foto: Arhivă

Gazoductul Iaşi-Ungheni, prin care România va furniza gaze naturale Republicii Moldova, va fi inaugurat săptămâna viitoare, prilej cu care premierul Victor Ponta va afectua o vizită în ţara vecină.

În acest context, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a precizat că momentul va avea o semnificaţie istorică şi va reprezenta un semnal de susţinere a Republicii Moldova pe drumul său de integrare europeană.

"Va fi pentru prima oară în istoria de dată mai recentă a Republicii Moldova, după 27 august 1991, când Republica Moldova va importa gaz de la vest şi nu doar de la est. Este nu doar o măsură de sprijin politic.

"Este o acţiune concretă, care va permite pas cu pas, gradual, consolidarea independenţei energetice atât de necesare oricărui stat, cu atât mai mult în cazul Republicii Moldova"

Sprijinul României pentru ţări ca Republica Moldova, Ucraina sau Georgia, supuse mai multor tipuri de sancţiuni ale Federaţiei Ruse, este foarte important, a mai adăugat Titus Corlăţean.

Şi premierul Victor Ponta le-a cerut astăzi miniştrilor să verifice toate proiectele de ajutorare a Republicii Moldova derulate de ţara noastră, ne-a informat redactorul nostru Amalia Bojescu.


Etichete Republica MoldovagazoductIaşiUngheniVictor PontaTitus CorlăţeanRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live