Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

1 Noiembrie 2021
Vizualizari: 421
Comentează add

"Mai mult ca oricând, personalul medical şi sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale", spune premierul Natalia Gavriliță.

Republica Moldova trimite o nouă echipă de lucrători medicali în România

sergiu-stet

   Natalia Gavriliță.                      Foto: radiochisinau.md.

O nouă echipă de lucrători medicali din Republica Moldova pleacă luni, 1 noiembrie, la spitalul modular din Leţcani, judeţul Iaşi, pentru a ajuta la tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19: 20 de medici şi asistente medicale, precum şi 7 paramedici, a anunţat Ministerul moldovean al Sănătăţii, citat de Deschide.md, Ziarul de Gardă şi Timpul.md.
 
Conform Agerpres, cei 27 de medici şi asistenţi medicali vor înlocui echipa de 22 de medici şi 10 paramedici care s-a alăturat anterior lucrătorilor medicali din România timp de câteva săptămâni. Noua echipă de lucrători medicali se va afla la Iaşi până pe 14 noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Chişinău.
 
"Spitalele din România sunt copleşite de numărul de pacienţi de COVID-19. În această situaţie extrem de gravă, guvernul Republicii Moldova vine cu un gest simbolic, deoarece înţelegem că este necesar de a ne uni forţele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical şi sistemul sanitar al României au nevoie de ajutor. Solidaritatea şi responsabilitatea sunt cruciale în aceste momente, reprezentând principiile pe care se bazează Uniunea Europeană", a declarat şefa executivului moldovean Natalia Gavriliţa, citată de Timpul.md.
 
La 18 octombrie, Republica Moldova a trimis un grup de 22 de medici şi 10 paramedici în România într-o misiune umanitară la spitalul modular COVID de la Leţcani pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, precizează media menţionate.
 
În luna mai 2020, o echipa formată din 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii din România a venit în Republica Moldova pentru a completa echipele medicale în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, aminteşte Ziarul de Gardă.
 
 

Etichete Republica MoldovacoronavirusumanitarLeţcaniNatalia GavrilițăIași

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live