Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

5 Iunie 2020
Vizualizari: 273
Comentează add

Prim-ministrul ceh, Andrej Babiš, a declarat că decizia se datorează cazului diplomatul rus care ar fi adus otravă de ricin în Cehia.

Republica Cehă declară persona non grata 2 angajați ai Ambasadei Rusiei

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Guvernul Cehiei expulzează doi angajați ai Ambasadei Rusiei, a declarat prim-ministrul ceh, Andrej Babiš, în cadrul unei conferințe de presă.

După cum a declarat acesta, acest lucru se datorează cazului diplomatul rus care ar fi adus otravă de ricin în Cehia.

După cum relatează RIA-Novosti, la sfârșitul lunii aprilie, săptămânalul "Respekt" a comunicat că la Praga a sosit un bărbat cu pașaport rusesc care ar avea la el ricin, după cum au afirmat jurnaliștii, pentru a otrăvi trei politicieni locali care au legătură cu demolarea monumentului mareșalului sovietic Ivan Konev și redenumirea pieței din fața Ambasadei Rusiei în memoria lui Boris Nemțov.

Ulterior mass-media cehești a arătat care este numele acestei persoane: șeful interimar al reprezentanței Rossotrudnichestvo, Andrei Konceakov.

Ambasada rusă din Praga a catalogat aceste mesaje ca "revoltătoare și triste" și a cerut ca angajatului misiunii diplomatice să i se pună la dispoziție pază, deoarece din cauza hărțuirii desfășurate în mass-media la adresa acestuia se primesc amenințări.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că ceea ce transmite mass-media cehă este o altă știre falsă, iar ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a menționat că nimeni nu prezintă dovezi că Moscova a încercat să otrăvească pe cineva în Cehia.

Președintele Cehiei, Miloš Zeman, a pus și el la îndoială veridicitatea informației referitoare la tentativa de otrăvire, iar prim-vicepremierul și ministrul de interne al Cehiei, Jan Hamacek, a recunoscut faptul că se pare că poliția și serviciile speciale nu au niciun fel de dovezi.


Etichete otravăricinăCehiaRusiaAndrej BabišRossotrudnichestvoAndrei Konceakov#rra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live