Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECŢIA DE MUZICĂ. OMUL CU CHITARA - continuare Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriela Tătărău

18 Februarie 2013
Vizualizari: 885
Comentează add

Reprezentanţii Oltchim încearcă să obţină de la ministrul economiei garanţii privind siguranţa locurilor de muncă dar şi respectarea contractului colectiv de muncă.

Reprezentanţii Oltchim se întâlnesc cu ministrul economiei

gabriela-tatarau

Combinatul Oltchim. Foto: Arhivă.

Reprezentanţii Oltchim vin luni la Bucureşti pentru a obţine de la ministrul economiei, Varujan Vosganian, mai multe garanţii privind siguranţa locurilor de muncă, dar şi respectarea contractului colectiv de muncă.

După ce au primit o jumătate de salariu şi promisiunea recuperării tuturor restanţelor, cele 19 persoane aflate de aproape o săptămână în greva foamei au renunţat la protest.

Ministrul economiei, Varujan Vosganian, a invitat la discuţiile de astăzi, alături de reprezentanţii salariaţilor de pe platforma Oltchim, şi pe cei ai administraţei locale, precum şi parlamentarii de Vâlcea.

De două săptămâni, angajaţii Oltchim protestează zilnic, cerând autorităţilor să găsească soluţii pentru plata salariilor şi pentru repornirea combinatului.

Nouăsprezece persoane au făcut greva foamei săptămâna trecută şi au acceptat să renunţe la această formă de protest numai după ce au primit promisiunea fermă că se va achita astăzi a doua jumătate din lichidarea pentru ianuarie, iar în martie vor fi plătite alte două restanţe salariale: lichidarea pe decembrie şi avansul pe ianuarie.

Cu datorii de circa 800 de milioane de euro, Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie.

Trei secţii în care producţia fusese reluată în noiembrie, anul trecut, au fost închise din nou.

Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat săptămâna trecută şi oprirea furnizării curentului electric din cauza datoriilor prea mari, dar ministerul a asigurat continuarea alimentării până la sfârşitul lunii februarie.

Pentru a sprijini repornirea combinatului, guvernul a cerut liderilor Comisiei Europene aprobarea unui ajutor de stat de 45 de milioane de euro.


Etichete OltchimVarujan Vosganianeconomiegrevăcombinat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live