Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELĂRI PARLAMENTARE Luni, 06 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

20 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1054
Comentează add

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă au fost interesaţi de modul în care au fost soluţionate cererile de reconstituire a drepturilor de proprietate în judeul Călăraşi.

Reprezentanţii "comisiei Nana" au audiat trei foşti prefecţi

iulia-gherman

Foto: arhivă.

Comisia parlamentară care anchetează situaţia tranzacţiilor cu terenuri din Călăraşi a audiat astăzi trei foşti prefecţi ai judeţului.

Aşa-numita comise Nana a fost creată după ce fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu a cumpărat teren agricol în comuna respectivă cu un credit de peste un milion de euro de la CEC.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă au fost interesaţi de modul în care au fost soluţionate cererile de reconstituire a drepturilor de proprietate în judeul Călăraşi în perioada în care cei trei invitaţi la audieri, Doru Ioan Tărăcilă, Jenel Şerban şi Lilian Ionescu au deţinut funcţia de prefect.

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat că răspunsurile primite au fost contradictorii.

"Noi am adresat o întrebare tuturor celor trei prefecţi şi răspunsurile au fost diferite. Întrebarea a fost următoarea: de ce într-o comună care are o suprafaţă de teren de 1650 de hectare iar solicitările de despăgubiri sunt de 235 de hectare, deci, restituirile care trebuiau făcute, existând, aşadar, excedent de teren, de ce s-a pus în posesie în Fundulea şi nu în Nana?", spune Gabriela Firea.

Punctul de vedere, într-un raport final

Colegul său de partid, deputatul Adrian Solomon a precizat că reprezentanţii comisiei şi-au formulat deja un punct de vedere care va fi cuprins într-un raport final.

"Audiem şi noi de câteva zile diverşi reprezentanţi din administraţia publică din Judeţul Călăraşi, cel puţin din punctul meu de vedere, şi o să folosec o metaforă, aici, am impresia că urmărim un film cu mafioţi. Toată lumea ştie cine este regizorul. Din păcate pentru marele public, regizorul nu joacă în film.

"El apare doar pe generic, ia premiile, eventual, iar cei care vin în faţa noastră sunt doar figuranţi care nu au nici un motiv să se teamă că filmul e prost sau bun, pentru că nu ţine de ei să iasă acest film".

Mâine, au fost invitaţi la audieri secretara primăriei Nana, Tudoriţa Nicoale, şi lucrătorul agricol al primăriei, Marian Dobre.


Etichete comisienanaCălăraşiterenuriGabriela FireaDoru Ioan TărăcilăJenel ŞerbanLilian IonescuAdrian Solomon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live