Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: La minut (CONTINUARE) Luni, 30 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1163
Comentează add

Comisia parlamentară de anchetă a început audieri cu privire la situaţia terenurilor vândute şi cumpărate pe raza comunei Nana.

Reprezentanţii cadastrului din Călăraşi, audiaţi în dosarul Nana

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru din judeţul Călăraşi au fost primii audiaţi de Comisia Parlamentară de Anchetă Nana, cu privire la situaţia terenurilor vândute şi cumpărate pe raza comunei unde familia preşedintelui Traian Băsescu a achiziţionat un teren agricol.

Directorul Oficiului de Cadastru, Viorica Dragomir, a declarat în timpul audierilor, care s-au desfăşurat cu uşile închise, că membrii Comisiei au cerut date cu privire la situaţia tuturor terenurilor din comuna Nana, fără a se pune accentul asupra celui cumpărat de fiica preşedintelui Traian Băsescu.

"Mi s-au pus o serie de întrebări, având în vedere reconstituirile drepturilor de proprietate pe teritoriul administrativ Nana, provenienţa terenului de pe teritoriul administrativ Nana, întrebări având în vedere cărţile funciare pe care le avem pe teritoriul administraţiei Nana şi mi s-au solicitat o serie de documente pe care o să le aducem peste o săptămână: documente, cărţi funciare, titluri de proprietate, procese verbale de punere în posesie.

"Terenul de pe Nana a aparţinut  CAP-ului Radovan, CAP Nana şi IAS-ului Buciumeni", spune Viorica Dragomir.

Reprezentanţii Oficiului de Cadastru au mai declarat că documentele solicitate de membrii Comisiei nu se înscriu în cele clasificate.

Audierile continuă marţi

Răspunsuri în cazul Nana a oferit astăzi şi prefectul judeţului Călăraşi, iar audierile vor continua mâine.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă, Eugen Nicolicea, a explicat că se solicită toate documentele necesare aflării adevărului.

"S-a desfăşurat o audiere corectă începând cu o prezentare generală a celor care au venit şi apoi au fost supuşi, să zicem aşa, unui tir de întrebări din partea colegilor, întrebări lămuritoare, urmând la finalul discuţiei cu fiecare reprezentant să încunoştiinţăm din timp ce fel de documente suplimentare solicităm, urmând şi termenul în care acestea să ne fie puse la dispoziţie.

"Cu reprezentanţii de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Călăraşi se va lua mai mult timp până vine setul doi de documente, adică aproximativ o săptămână", spune Eugen Nicolicea.


Etichete NanacomisieanchetăterenTraian BăsescuRadovanBuciumeniCălăraşiEugen Nicolicea,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live