Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 272
Comentează add

Guvernul a aprobat, luni, un proiect care vizează repartizarea către primăriile din ţară a sumelor defalcate din TVA, pe diferite capitole de cheltuieli.

Repartizarea către primăriile din ţară a sumelor defalcate din TVA

florin-lepadatu

 Foto arhivă

Guvernul a aprobat, luni, un proiect care vizează repartizarea către primăriile din ţară a sumelor defalcate din TVA, pe diferite capitole de cheltuieli.

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat asigurări că alocarea banilor se va face echitabil, în funcţie de nevoi, şi nu pe criterii politice.

Petruţa Obrejan relatează: "Ministrul finanţelor Eugen Teodorovici a explicat că cei 1,4 miliarde lei vor fi împărţiţi în mod transparent către comunităţile locale.

El a mai spus că la forma finală a acestei hotărâri de guvern s-a avut în vedere şi execuţia bugetară de la 30 septembrie pentru fiecare comunitate locală.

Eugen Teodorovici: "Pe această distribuire de sume se are în vedere, cu prioritate, asigurarea cheltuielilor de funcţionare, cum ar fi: cheltuieli de personal, inclusiv drepturile asistenţilor personali şi persoanelor cu handicap grav, indemnizaţii lunare ale persoanelor cu handicap, o altă zonă este cea legată de bunurile şi serviciile pentru întreţinerea unităţilor de învăţământ şi pentru cele aferente sistemului de protecţie a copilului şi centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap de la nivelul judeţelor.

Alte naturi de cheltuieli urgente, necesare în anul 2019 şi a căror plată nu poate fi amânată."

De asemenea, a fost propusă şi redistribuirea unei sume de aproximativ 23 de milioane lei către toate localităţile cu rang de comună, astfel încât să se asigure funcţionarea acestora cel puţin trei luni de zile.

Eugen Teodorovici a precizaţi că aceşti bani se vor da indiferent dacă localităţile au solicitat această sumă sau nu la Ministerul Finanţelor.


Etichete Guvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live